Gökhan Türe

Gökhan Türe

gture@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Herkes “skorer yok” diyedursun, eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası elemelerine artık sayılı günler kala 12 Dev Adam’ın başını ağrıtacak daha ciddi sıkıntının pota altı olacağı, dünkü Portekiz maçıyla biraz daha netleşti.
Makedonya’daki dörtlü turnuvada da sancılı olan bu bölge, önceki günkü Büyük Britanya maçında ilk çeyrekteki “ribaund aczi” ile S.O.S. verirken, bu aksaklık, maçın diğer periyotlarındaki üç sayı ve hızlı hücumların ardında gizlenmişti.
Dünkü Portekiz maçında ise, rakibin bu bölgede Devlerimiz’i “hallaç pamuğu” gibi sallaması, faul atışları hariç attıkları 68 sayının 40’ını bu bölgeden bulmaları, açıkçası fiziksel özellikleri üstün olan rakiplere karşı ileride ne gibi ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı gösterdi.

Haberin Devamı

Resmen döküldük
En uzun forveti Hidayet’in beline gelen, 1.88’lik Ender’in bile guardlarının yanında “dalyan gibi” kaldığı, yine “kısa ve kalın” olmanın yanında “itip kakmak” dışında yaratıcı özelliği olmayan iki vasat pivota sahip Portekiz’i zar zor yenerken, pota altında resmen tel tel döküldük. Uzunların sakatlık sürecinde, tatilden gelip aslanların önüne atılmış gladyatör statüsünde özgüvenini her geçen maç biraz daha kaybeden Fatih’in yanında, Oğuz’un henüz hazır olmayışıyla bu bölgeden hücum gücü neredeyse “sıfıra” inen ay - yıldızlılar, Portekiz karşısında ikinci devrede içeri tek bir top indirmeden, dış atışları zorladılar.
Tamam; sakatlıkların yarattığı ciddi kriz ortada... Ender ve Oğuz dışında takımdaki tüm oyuncuların 40 dakika boyunca, adam başı “asgari 2’şer pozisyonda” oynamaları, varyasyon zenginliği adına önemli bir artı... Ancak elemelere kısa bir süre kala rollerin ve sürelerin artık biraz daha netleşmiş olması gerekmez mi ? Fantazi arayışlarının yerini kalıplaşmış oyun formasyonlarına bırakma zamanı geldi de geçiyor; deneme süresi artık doldu !..