Galatasaray Gökhan Ünal'ın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı! 'Daum'dan habersiz oyuna girdim'

Gökhan Ünal'ın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı! 'Daum'dan habersiz oyuna girdim'

17.01.2023 - 11:09 | Son Güncellenme:

Futbolculuk yıllarında Kayserispor'la yıldızını parlatan, Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen, bonservisine yaklaşık 10 milyon Euro ödenen unutulmaz forvetlerden Gökhan Ünal kariyeriyle ilgili bomba açıklamalarda bulundu. Öte yandan Ünal, Fenerbahçe'de oynarken Daum'dan habersiz kendini nasıl oyuna soktuğunu anlattı.

Gökhan Ünalın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı Daumdan habersiz oyuna girdim

Trabzonspor ve Fenerbahçe formaları giyen eski milli futbolcu Gökhan Ünal teknik direktörlük kariyerine Altınordu'da başladı. Gökhan Ünal futbolculuk kariyeriyle ilgili bomba itiraflarda bulunurken Galatasaray 'pişmanlığını' anlattı. Öte yandan Ünal, Fenerbahçe'de oynarken Daum'dan habersiz kendini nasıl oyuna soktuğunu açıkladı.

Haberin Devamı

'ALTINORDU HAYALİMDİ'
"İsteseydim, birileriyle temasa girseydim ben de Süper Lig'de direkt olarak başlardım. Ama hiç böyle bir amacım olmadı. Kendimi bir alt ligde test etmek istiyorum. Bir şeyleri iyice oturtmadan Süper Lig takımı almak istemiyorum. Burası benim hayalimdi, açıkçası beklenti içinde değildim ama teklif gelince hemen kabul ettim. Zaten zirveye oynayan takımı başarıya götürmek kolaydır, önemli olan böyle bir kulübü bu durumdan düzlüğe çıkarmak daha büyük başarıdır

Gökhan Ünalın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı Daumdan habersiz oyuna girdim

'TÜRKİYE'NİN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TERİM'DİR'
Yurtiçi ve yurtdışındaki idollerin kimler?
"Kesinlikle ilk başta Fatih Terim'dir. Futbolcuyla konuşması, diyalogları çok güzeldi. Onları adeta kopyalıyorum. Kulüp bazında kendisiyle çalışamadım, milli takımda çalışmıştım. Ama beni en etkileyen hoca Fatih Terim'dir. Türkiye'nin en iyi teknik direktörü Fatih Terim'dir, kimseyle de bunu tartışmam. Onun dışında Şenol Güneş'i sayabiliriz. Burak Yılmaz ve Cenk Tosun'u başka bir seviyeye getirdi. Ben de futbolculuk döneminde keşke Fenerbahçe'ye gitmeseydim de Şenol hocayla çalışsaydım. Öyle olsaydı belki şu an başka bir kariyer planlaması da yapabilirdim. Bu işe girerken hem Fatih hoca hem de Şenol hocayla konuştum.

Haberin Devamı

'AZ ALKMAAR RESMİ TEKLİF YAPMIŞTI'
"Futbolculuk döneminde çok istememe ve istenmeme rağmen Avrupa'ya gidememiştim. Hiç abartmıyorum. 50-60'a yakın yurt dışından teklif aldım. PSG, Monaco, Atletico Madrid, Werder Bremen, AZ Alkmaar en çok isteyenlerdi. Hatta AZ, hazırlık maçından sonra direkt benim için resmi teklif yapmıştı ama şartlar oluşmadı bir türlü. En büyük hedefim belirli basamakları geçip, kendimi hazır hissettikten sonra yurt dışına gitmek. İspanya'yı kendime yakın görüyorum."

"BENİ 'GALATASARAY'A VERİN' DEMİŞTİM'
'Galatasaray 'da oynamak istediğini söylemiştin. Hayalin Galatasaray ya da yurtdışı mıydı?' sorusuna Gökhan Ünal şu cevabı verdi: "Kayseri'den ayrılırken rahmetli başkan Recep Mamur'a, 'Beni eğer bir gün Türkiye'den bir takıma vereceksen sadece Galatasaray'a verin' demiştim. Onlarda beni sadece Galatasaray'a vermedi! O dönemler Türk futbolcusu için en doğru seçim Galatasaray'dı. O dönemler Fatih Terim de oradaydı. Ama olmadı. Oynadığım tüm kulüplere saygım sonsuz. Trabzonspor'da da Fenerbahçe'de de elimden gelenin en iyisi yapmaya çalıştım. Fenerbahçe'de bazı şeyler istediğim gibi olmadı. Anlaşmazlıklar, durduk yere oynatmamalar oldu. İki büyük camiaya da çok saygım var, ekmeklerini yedim. Benim için iyi bir tecrübe oldu."

Haberin Devamı

Gökhan Ünalın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı Daumdan habersiz oyuna girdim

"AZİZ YILDIRIM 'BİR SENE SIK DİŞİNİ' DEDİ"
"Fenerbahçe beni Kayseri'de oynarken de çok istemişti. Hatta Aziz Yıldırım, 'Bir sene sık dişini. Bonservisi kulübe vereceğime sana vereyim' demişti. Ama ben o dönem Trabzonspor'a söz vermiştim. Ben söz veririm sözümün arkasında dururum. Sonra Aziz Yıldırım beni Trabzon'dayken tekrar istedi. O zaman hoca Daum'du. Ben Trabzonspor'da oynayan bir futbolcu olarak geldim ama beni bahanelerle oynatmadı pek, süre bulsam farklı olabilirdi. Sonra Aykut hocayla iyi başladık ama yine olmadı, planına uygun değilimdir. Aykut hoca da forvet konusunda idol aldığım isimlerden biriydi. O nedenlerden dolayı çok şans bulamadım Fenerbahçe'de."

Haberin Devamı

'DAUM'DAN HABERSİZ OYUNA GİRDİM'
"2009-2010 sezonu... Şampiyonluk maçı, rakip eski takımın Trabzonspor ve son dakikalar... O atmosfer nasıldı ve o son anlarda gol olmayan pozisyonlar var. O maçla kariyerinin etkilendiğini düşünüyor musun?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "O maçta gol atsam da kariyerim bambaşka bir yere gidebilirdi. Hatta bir yerde vurdum, Onur çıkardı. O maç değişikti. Trabzonspor'dan geldiğim için tüm oyuncuları tanıyordum ama Daum beni oynatmıyordu. Son 10 dakika kala Daum'dan habersiz ben oyuna girdim. Gole ihtiyacımız vardı, kulübede iki tane forvet var Semih ve ben, ikimiz de oyuna girmiyoruz. En son değişiklik kağıdını yazıp, verip ben girdim oyuna, belki daha erken girseydim farklı olabilirdi. Stresi çok yüksek bir maçta bitime 10 dakika kala oyuna giriyorsun ama bir türlü golü bulamıyorsun. O maç değişik duygulara gebe oldu. Trabzonspor kalemize dahi gidemiyordu, inanılmaz baskı kurmuştuk. Ama topun canı girmek istemedi. Onur Kıvrak, Giray Kaçar ve Egemen Korkmaz üçü inanılmaz oynadı. Gol atsaydım ve şampiyon olsaydık kariyerim bambaşka olabilirdi."

Haberin Devamı

Gökhan Ünalın Aziz Yıldırım ve Galatasaray itirafı Daumdan habersiz oyuna girdim

Yazarlar