İngiltere Premier Lig Erling Haaland resmen Manchester City'de! 5 yıllık imza

Erling Haaland resmen Manchester City'de! 5 yıllık imza

13.06.2022 - 12:04 | Son Güncellenme:

Sezonu şampiyonlukla noktalayan Premier Lig devi, anlaşma sağladığı Norveçli golcüye 5 yıllık imza attı.

Erling Haaland resmen Manchester Cityde 5 yıllık imza

SKORER DIŞ HABERLER

Haberin Devamı

Liverpool'un Darwin Nunez'i renklerine bağlamasının ardından Manchester City, Erling Haaland transferini açıkladı...   

Premier Lig devi, Borussia Dortmund'da müthiş sezon geçiren Norveçli golcüyü 5 yıllığına renklerine bağladığını duyurdu.

BABASIYLA AYNI TARİHTE İMZA ATTI

Manchester City, 13 Haziran 2000'de Erling'in babası Alf Inge Haaland imza attırmıştı. 22. yıl dönümünde ise bu kez dev forvet kendisini mavi-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. 

Norveç formasıyla 21 maça çıkan milli oyuncu Haaland, Dortmund ile iki buçuk sezonda 89 maçta 86 gol attı ve 2020/21'de Almanya Kupası'nı ve Bundesliga Sezonun Oyuncusu ödülünü kazandı.

HAALAND: BENİM VE AİLEM İÇİN GURUR VERİCİ 

21 yaşındaki futbolcu imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Bu benim ve ailem için gurur verici bir gün. Her zaman City maçlarını izledim ve son sezonlarda bunu yapmayı çok sevdim. Oyun tarzlarına hayran olmamak elde değil, bu çok heyecan verici. Oyunlarında birçok şans yaratıyorlar, bu da özellikle benim gibi bir oyuncu için mükemmel.

Haberin Devamı

'PEP DÜNYANIN EN İYİ TEKNİK DİREKTÖRLERİNDEN BİRİ'

Bu kadroda çok fazla birinci sınıf oyuncu var ve Pep tüm zamanların en iyi teknik direktörlerinden biri, bu yüzden hedeflerimi gerçekleştirmek için doğru yerde olduğuma inanıyorum. Gol atmak, kupalar kazanmak ve bir futbolcu olarak gelişmek istiyorum ve bunu burada yapabileceğimden eminim. Bu benim için harika bir hamle ve sezon öncesi hazırlıklara başlamak için sabırsızlanıyorum" şeklinde konuştu.

Erling Haaland resmen Manchester Cityde 5 yıllık imza

BEGIRISTAIN: BİR FORVETTE İSTEDİĞİMİZ HER ŞEYE SAHİP 

Manchester City Futbol Direktörü Txiki Begiristain ise şöyle konuştu: "Erling'i birkaç yıldır izliyoruz, bu yüzden onu buraya Manchester City'ye getirmekten mutluluk duyuyoruz. O çok büyük bir yetenek ve son birkaç sezonda Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri oldu. Gol rekoru olağanüstü ve Borussia Dortmund'daki özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki performansları, en üst düzeyde başarılı olabileceğini kanıtladı. Erling, bir forvette istediğimiz her şeye sahip ve bu kadroda ve bu sistemde başarılı olacağından eminiz. Yükselişi dikkat çekici, hem de hala sadece 21 yaşında. En iyi yılları onun önünde ve Pep ile daha da iyi çalışabileceğinden eminiz. Bu kulübümüz için çok heyecan verici bir transfer ve eminim taraftarlarımız Erling'in bu takımdaki performansını izlemekten keyif alacaklardır."

Haberin Devamı