Skorer Hakemler masaya

Hakemler masaya

23.12.2008 - 02:57 | Son Güncellenme:

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile MHK Başkanı Oğuz Sarvan, 34 üst klasman hakemi ve 65 yardımcıyı bugün sorguya çekecek

Hakemler masaya

Süper Lig’in ilk yarısına yaptıkları hatalarla damgalarını vuran hakemler bugün hesap verecekler.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve MHK Başkanı Oğuz Sarvan, üst klasman hakemlerini sorguya çekecekler.
Özgener ve Sarvan’ın, hakemleri sert bir dille uyaracakları öğrenilirken, toplantıya 34 üst klasman hakeminin yanı sıra 65 üst klasman yardımcı hakeminin katılacağı bildirildi.
Sarvan’ın, hakemlere, “Niye böyle oluyor? Eksiklik nerede?”, “Neden hata yapıyorsunuz?” sorularını yönelteceği ve onların da görüşlerini anlatmalarını isteyeceği ifade edildi.
Özgener ile Sarvan bugün ilk olarak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında şikayetleri dinleyecek. Toplantıda özellikle Trabzonspor, Beşiktaş, Ankaragücü, Hacettepe, Eskişehirspor ve Konyaspor’un temsilcileri hakemlerle ilgili sıkıntılarını dile getirecekler.
Toplantıya katılmayacağını bildiren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile dün tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in büyük bir sürpriz olmazsa kritik oturumda yer almayacakları ileri sürüldü. Bu ikilinin gelmesi halinde ise MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ı hedef alarak derhal istifa etmesi yolunda görüş bildireceği kaydedildi.
Ligin ikinci yarısında aynı MHK ile devam etme eğiliminde olan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in yoğun tepkilerden sonra tavrını sürdürüp sürdüremeyeceği de merak konusu oldu. Özgener’in sorumluluğu üstlenerek Sarvan’a sahip çıkmak istemesine karşın Beşiktaş ve Trabzonspor’un önderliğini yaptığı 8 kulübün, “Bu MHK gitmeli” tutumu karşısında zorlanacağı iddia edildi.
Bu arada eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un geçen hafta bir dönem birlikte görev yaptığı kurul üyeleriyle yemek yemesinin federasyonda büyük rahatsızlık yarattığı öğrenildi. Gözlemci kadrosunda bulunan Ali Aydın, Sabri Çelik ve Muhittin Boşat gibi isimlerin, eski MHK üyesi Taner Yalçındağ’ın organize ettiği yemeğe gitmelerine tepki gösterdiği bildirilen Mahmut Özgener’in ligin ikinci yarısında bu isimlere görev verilmemesi için GTK Başkanı Kemal Dinçer’le görüştüğü kaydedildi. Geçen hafta başlayan, “Herkes İçin Hakemlik” projesinde hakem hocası olarak yer alan Sabri Çelik’e bu görevinden el çektirilmesi de dikkat çekti.

Yazarlar