Halil Özer

Halil Özer

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın çok zor geçeceği belliydi. Kasımpaşa ligin şu anda en önemli ve oyun anlamında en etkili takımlarından birisi. Nefes nefese bir maç oynandı.
Belki Fenerbahçe oyun genelinde iyi oynamadı ama bu sezonki en önemli özelliği olan son ana kadar maçı bırakmaması galibiyeti getirdi. İlk 45 dakikanın heba edilmesinin nedeni Fenerbahçe’nin oyun içinde taktik çeşitliliği olmamasından kaynaklanıyor. Kasımpaşa bu yarıda 6’lı bir baskı ile Fenerbahçe’nin kendi alanından çıkmasını engelledi. Ancak ev sahibi takım 45 dakika boyunca buna çözüm bulamadı.
Çünkü orta alan oyuncuları İsmail ve Kruniç belki kesicilikte iyi ama yaratıcılıkta noksan oyuncular. İkisi de defansif orta alan. İşte tam burada Fenerbahçe Fred’in eksikliğini fazlasıyla hissediyor. Tüm takım Tadiç’in ayağına baktı. Kendisine önlem alınmasına rağmen yine de Fenerbahçe’nin her atağında rolü vardı. Bir de Mert Hakan. Dün takımın özellikle ilk yarıda en iyisiydi. Çok koştu, çok mücadele etti ve hem hücumda hem de savunmada takımına katkı sağladı.
Fenerbahçe’de savunma anlamında sıkıntı yok. Çağlar’ın her hafta temposunu ve gücünü arttırması dikkat çekiyor. Ancak Djiku ile birlikte oyun kurmakta çok da yeterli değiller. İkinci yarı bambaşka bir maç oldu. Özellikle Kasımpaşa’nın attığı golden sonra Fenerbahçe’nin kafasına ancak saksı düştü. Bu gol tetikleme yaptı. Rakibine önde bastı, savunmasını öne çıkardı. Ve post oyuna geçti.
Özellikle Ferdi orta sahaya kayarak bu yöndeki eksikliği giderdi. Szymanski’nin girişi ile iyice üstünlük kurdu Fenerbahçe.
Bana göre maçın yıldızı çıkıncaya kadar Mert Hakan’dı. Şahane bir gol attı ve takımını maçta tuttu. Bir de Tadiç 2. yarıda oyuna ağırlığını iyice koydu. Özellikle saydım 6 net asisti vardı. Ve hepsi al at pozisyonlardı. Sonuç olarak Fenerbahçe çok zor bir maçı daha kazandı. Penaltı pozisyonu yine çok tartışılacak. Ben değip değmediğini anlayamadım. Günahı da sevabı da VAR’a ait.