Beşiktaş Ahmet Nur Çebi'nin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun?

Ahmet Nur Çebi'nin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun?

25.10.2022 - 12:20 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Hatayspor, Beşiktaş'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede devre arasına 1-0 önde giren siyah-beyazlılar sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş'ın futbolu sonrası Valerien Ismael'e istifa tepkileri geldi. Spor yazarları siyah-beyazlıların Hatayspor'a yenildiği maçı değerlendirdi. Ahmet Nur Çebi'nin danışmanı, Valerien Ismael'e ateş püskürdü.

Ahmet Nur Çebinin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun

Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor, Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Valerien Ismael'in takımı devre arasına 1-0 önde girdi ancak sahadan puansız ayrıldı. Beşiktaş taraftarlarının istifa tezahüratlarında bulunduğu Valerien Ismael maçın ardından oyuncularını suçladı. Kritik müsabakayı spor yazarları köşelerinde değerlendirdi. Ahmet Nur Çebi'nin danışmanı Faik Gürses, Valerien Ismael'e ateş püskürdü.

Haberin Devamı

İşte Hatayspor - Beşiktaş mücadelesi sonrası yapılan değerlendirmeler...

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş deplasmanda Hatayspor'a 2-1 kaybetti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin danışmanı ve spor yazarı Faik Gürses, maçla ilgili Posta Gazetesi'ndeki değerlendirmesinde flaş ifadelere imza attı.

"GOLDEN SONRA MAÇ BİTTİ"

Gürses yazısında, "Harika bir set hücumu, mükemmel bir gol. Ya sonra... Sanki orada maç bitti. Bir yavaş, bir yavan oyuna dönüştü ki yokuş yukarı çıkan bir kamyondan farksız duruma düştü Beşiktaş. Weghorst yine ileride ve yalnız, sol taraftan Masuaku destekli, N'Koudou ile gelişmeye hazırlanan hücum teşebbüsleri" ifadesini kullandı.

"NEDEN BU SÜNEPE OYUN TERCİH EDİLİR?"

Haberin Devamı

Öte yandan Gürses, Beşiktaş'ın oyunu üzerinden Valerien Ismael'i eleştirdi. Gürses, "Sürekli top Beşiktaş'ta. Tamam. Ancak; karşıda bir kale var, oraya gitmek lazım. Neden bu sünepe oyun tercih edilir anlamak mümkün değil? Hatayspor 31. saniyede golü yemiş ve ürkmüş. Git üstüne, at gollerini, rahat et. Yok tam tersi. Gelmeye fazla mecali olmayan ev sahibine Beşiktaş davetiye çıkartıyor. Hatayspor da bu teklifi geri çevirmiyor. Hayret ki hayret. Sonrası nafile değişiklikler. Hatayspor giden maçı çeviriyor. Böyle başa böyle tıraş olarak maç bitiyor" analizini yaptı.

AH BU İKİNCİ YARILAR / ŞANSAL BÜYÜKA

Bu nasıl maç böyle... Şaka gibi... Anlatsan anlatamazsın... Gözlerinle görsen inanamazsın... Beşiktaş, ilk 15 dakikada rahatça 4-0 yapacağı maçı, 90 dakika sonunda 2-1 kaybetti. Hatayspor daha ilk çeyrekte bozguna uğrayacağı maçtan, hakemin bitiş düdüğü ile birlikte zaferle ayrıldı.
Bu sezon alıştığımız Beşiktaş sahadaydı. İlk yarıda fırtına gibi esen, ikinci yarıda bitip tükenen bir Beşiktaş... Maç başladı, Beşiktaş fırtına... Daha 31. saniyede gelen gol, sadece Beşiktaş’ı öne geçirmedi, kaç maçtır suskun olan Weghorst’un da özgüvenini tazeledi.
Sonrası resmen Hatay ceza alanı içinde oynandı. Hatay nefes almakta zorlandı, Beşiktaş gol kaçırmaktan yoruldu. Bu dakikalarda Rosier her yerde; sağda solda, önde arkada, hücumda, savunmada Beşiktaş’ı taşıyan adamdı.

Haberin Devamı

Hatay özellikle ilk çeyrekte o kadar acemi, o kadar telaşlıydı ki, resmen “yolcudur Abbas, bağlasan durmaz” görüntüsü verdi. Hatay ilk yarıda sadece bir pozisyon yakaladı, El Kaabi topu boş kale yerine dışarı gönderdi.
Beşiktaş’ın ezici üstünlüğü altında geçen ilk yarının sadece 1-0 bitmesi, Beşiktaş’ın beceriksizliği mi, Hatay’ın şansı mıydı derseniz, Beşiktaş’ın beceriksizliğiydi. Beşiktaş farka gidecek, maçı söküp kopartacak ilk yarıyı hovardaca harcadı.
İkinci yarı başladı, roller değişti. Beşiktaş bu sezon alıştığımız görüntüsüne döndü ve durdu, sadece rakibi karşılayan bir pozisyona geçti. Hatay savunmadaki telaşından kurtuldu, sağlam durmaya başladı. Özellikle Burak, yüksek toplarda, kısa boyuna rağmen Weghorst ve Cenk Tosun’a şans tanımadı.

Ahmet Nur Çebinin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun

Üstelik Beşiktaş, bu yarıda Hatayspor’un değirmenine su taşıdı. Dele Alli olumlu tek iş yapmadan maçtan çıktı. Muleka çıkana kadar, yaptığı asist dışında, maçın yayınlandığı ekrana tek kare olsun gelmedi. Beşiktaş’ın orta sahadaki duvarı Josef de Souza kabul edelim ki, artık eski Josef değil...
Hayrettir, her maçta sol önde oynar gibi ataklar geliştiren Masuaku, Hatay karşısında tek pozisyon olsun öne çıkamadı, tek orta yapamadı, hücuma katkıda sınıfta kaldı. Hadi hücuma çıkamadın, ilk gol dahil, savunmada da önemli açıklar verdi.
Hep “Talha” diyoruz. Allah aşkına Ze Luis’in kafa golünde rakibe bu kadar rahat vurdurulur mu? Ze Luis o vuruşu yaparken, Talha rakibinden en az iki-üç metre uzaktaydı. Yapışsana, bu kadar rahat kafaya çıkıp vurmasına engel olsana...

Haberin Devamı

Hatay’ın ilk yarıda bu kadar ezildikten sonra, ikinci yarıda oyuna bu kadar egemen olması gerçekten şaşırtıcıydı. Hem Beşiktaş’a pozisyon vermediler, hem de iki gol bulup müthiş bir geri dönüşe imza attılar.
Maçlar tek devre oynansaydı, Beşiktaş için sorun yoktu. Ama Beşiktaş ilk yarılarda fırtına gibi esiyor, çok pozisyon yaratıp az atıyor, ikinci yarıları tamamen ıskalıyor.
Hani, eski bir Milli Eğitim Bakanı, “Okullar olmasaydı, Milli Eğitim’i ne güzel yönetirdim” demiş. Beşiktaş’ta ikinci yarılar olmasaydı bu maçları ve ligi ne güzel götürürdü. Ama maçlar 90 dakika... Beşiktaş bu 90 dakikanın 45 dakikasında var, ikinci 45 dakikasında hiç yok.
Bir sıkıntı var. Ciddi bir sıkıntı var. Bu; Beşiktaş’ın, Başkan’ın, özellikle Valerien Ismael’in başını çok ağrıtır.

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebinin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun

BONKÖR KARTAL / BİLAL MEŞE

Beşiktaş’ın lig maçlarını Gelibolu’da olmam sebebiyle evde eşimle birlikte izliyorum. Kendisi bazen çok güzel yorumlar yapıyor, farklı pencereden bakıyor.
Bu kez hadi bir değişiklik olsun dedim ve ortamı değiştirdim. Gelibolu’daki Beşiktaş’lı dostların yanına gittim. Hakan, İbrahim, İsmail, Ahmet ve dernek başkanının eşi Aslı, hepsi de Beşiktaş sevdalısı... Onların konuşmalarına kulak verdim, acaba Kartal’ın oyununa nasıl yaklaşıyorlar, merak ettim.
Fanatik olduklarını biliyorum, ancak ilk yarı süresince oldukça sessizdiler, şaşırdım! Sanırım Beşiktaş’ın Hatayspor’u rahatlıkla yeneceklerini düşünüyorlardı.
Nitekim, henüz kronometre 31. saniyeyi gösterdiği anda Weghorst’un klas vuruşuyla birlikte attığı golle ayağa kalktılar, o sessizlik bir anda ortadan kalktı. Tabi ki bu golde asisti yapan Muleka kadar, Salih Uçan’ın katkısını unutursak ayıp ederiz.

Tek farklı önde olmanın ne kadar riskli olduğunu biliyoruz, onlar da farkındaydılar, ikiyi hatta üçü beklediler. Nitekim 11. dakikada orta hakem Weghorst’un cezaalanı içinde düşürülmesinde beyaz noktayı gösterdi, herkes ayağa kalktı, gelin görün ki Salih Uçan’ın ofsayt pozisyonunda olması bir çuval inciri berbat etti, VAR devreye girdi!
Maçın başlamasıyla birlikte vites yükselten, rakip kaleye sürekli baskı yapan Beşiktaş’ın, orta sahada boşluklar bırakması kuşkusuz ev sahibi takımın işine yaradı. Nitekim, 34’de El Kaabi, net bir pozisyon yakaladı, onu da üstten dışarı atarken, kendisi de, biz de şaşırdık!
Beş taraftarın bu yarıda ortak bir görüşü vardı, katılmamak mümkün değil. Özellikle rakibin orta sahayı elini - kolunu sallayarak geçmelerine sinirlendiler, öyle ki Gedson ya da Tayfur’un o alanı kontrol edebileceğini savundular, bence de!

Ahmet Nur Çebinin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun

Tek farklı galibiyetlerin hiç bir garantisi yoktur bu oyunda. Nitekim 50’de Kamil Ahmet’in sağdan kestiği topa Luis, stoperlerin arasından yükselerek kafayı vurdu, skoru eşitledi. 
İsmael bu kez baktı pabuç pahalı, Redmond’un yanısıra Gedson ve Cenk Tosun Tosun’u sahaya sürdü, Kartal yine vites yükseltti, son 20 dakika oyunu tek kaleye çevirdi, çevirmesine de üretimleri gole çevirecek kramponu ara ki bulasınız!
Hani bir benzetme vardır bu oyunda, “Atamayana atarlar” diye... Hatayspor dersini iyi çalışmış, önce savunma güvenliğini elden bırakmadı, Kartal’ın hızını kesti, sonra fırsatlar aradı, buldu da, 90’da Kaan, Riberio’nun asistinde topu Ersin’in uzanamayacağı köşeye gönderdi, kritik bir maçı üç puanla taçlandırırken, Beşiktaş taraftarının da sabrı taştı, sabrı. 
İşin özeti dileriz bu mağlubiyet Valerien İsmael ve futbolculara ders olur, ders... Gördük ki Kartal kan kaybetmeye devam ediyor, nereye kadar bu ‘bonkörlük’ arkadaş?

SON GÜLEN İYİ GÜLER / LEVENT KALKAN

Süper Lig’de çıktığı son 5 maçta 1 kez kazanabilen zirve takipçisi Beşiktaş’a bir darbe de Atakaş Hatay indirdi: 2-1.
Kartal maça müthiş bir giriş yaptı. Muleka’nın şık pasında defansın arkasına sarkan Weghorts çok sert bir vuruşla topu ağlara yollayarak henüz 31. saniyede takımını üstünlüğe taşıdı: 0-1.
Hız kesmeyen Beşiktaş, 9’da Nkoudou ile ikinci gole yaklaştı ancak Kamerunlu oyuncunun ceza sahası dışından şutunda kaleci Erce topu kornere çelmeyi başardı.
Hatay 34’te çok net bir fırsattan yararlanamadı. Soldan ceza alanına giren Lobjanidze topu bomboş pozisyondaki El Kaabi’ye gönderdi. Faslı oyuncunun vuruşunda yerden seken meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

Ahmet Nur Çebinin danışmanı ateş püskürdü: Neden bu sünepe oyun

İkinci yarıya etkili başlayan taraf Hatayspor oldu. 50’de Kamil Ahmet sağdan penaltı noktasına kesti, Ze Luis usta işi bir kafa vuruşuyla topu Ersin’in solundan filelere yollayarak skoru eşitledi: 1-1.
58’de Weghorst soldan ceza sahasına gönderdi, Cenk Tosun gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 63’te Nkoudou yerden yuvarladı, Cenk dokundu, Josef’in şutunda Erce gole izin vermedi.
Galibiyet isteyen Beşiktaş son bölümlerde baskısını iyice artırdı. 79’da Nkoudou soldan çok iyi ortaladı, Cenk Tosun yükselip kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı. 83’te Cenk’in topla buluşturduğu Nkoudou şutunu attı, top hedefini bulmadı. 85’te Kamil Ahmet’in orta şut karışımı vuruşunda kimse topa dokunamadı. 90’da futbolun altın kuralı işledi ve Hatayspor öne geçti. Ribeiro’nun pasını alan Kaan Kanak ceza sahası dışından nefis bir şutla direğin dibinden topu ağlara yollayarak skoru belirledi: 2-1.