İngiltere Premier Lig İlkay Gündoğan imzayı atıyor! İspanyol basını duyurdu

İlkay Gündoğan imzayı atıyor! İspanyol basını duyurdu

25.05.2023 - 12:50 | Son Güncellenme:

Manchester City ile rüya gibi bir sezon geçiren İlkay Gündoğan, Premier Lig şampiyonluğunun ardından gözünü Şampiyonlar Ligi ve FA Cup şampiyonluğuna dikti. Yıldız oyuncunun geleceği de netlik kazanmaya başladı. İlkay uzun vadeli bir sözleşmeye imza atmak üzere.

İlkay Gündoğan imzayı atıyor İspanyol basını duyurdu

Manchester City'in Türk asıllı Alman yıldızı İlkay Gündoğan, Manchester City ile harika bir sezon geçiriyor. Yıldız oyuncu toplamda 49 karşılaşmada 9 gol atıp 7 asist yaparken City'nin Premier Lig'i kazanmasında büyük rol oynadı. 

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan, Premier Lig şampiyonluğunun ardından Manchester City ile Şampiyonlar Ligi ve FA Cup şampiyonluğunu da yaşamak istiyor. Manchester City ile sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan İlkay Gündoğan, geleceği hakkında kararını verdi. Yıldız oyuncu uzun vadeli bir sözleşmeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

BARCELONA İLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

İspanyol Mundo Deportivo, Barcelona'nın İlkay Gündoğan ve menajeriyle görüşme gerçekleştirdiğini ve prensip anlaşmasına varıldığını belirtti. Haberde İlkay'ın Manchester City'nin uzun vadeli sözleşmesine yeşil ışık yaktığını belirtti.

Mundo Deportivo, İlkay'ın şu ana kadar Manchester City'den ayrılmayı düşündüğü fakat son günlerde bu fikrinden vazgeçtiği aktarıldı. İlkay'ın menajerlerinin haftalardır Barcelona ile 3 yıllık sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü ve prensip anlaşmasına varıldığı iddia edilirken yıldız oyuncunun Manchester City'den gelecek uzun vadeli kontrat teklifini dinleme kararı aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan imzayı atıyor İspanyol basını duyurdu

MANCHESTER CITY TEKLİFİNİ REVİZE ETTİ

Mundo Deportivo, Manchester City'in ilk başta İlkay Gündoğan'a 1 yıllık yeni sözleşme teklifinde bulunduğunu fakat sonrasında bu teklifin revize edilerek yıldız isme uzun vadeli bir sözleşme önereceğini iddia etti.

Haberde "Barça'yı ligde bekleyen ekonomik belirsizliğine bir de City'nin karşı teklifi eklendi. Bu durum Alman'ın olası gelişi öncesinde Barcelona'da karamsarlığa sebebiyet verdi." denildi.

İlkay Gündoğan'ın Barcelona'ya imza atmasının önündeki en büyük engelin kulübün geleceğinin belirsiz olması. La Liga yönetiminin yeni sezonda Barcelona'ya ekonomik yaptırım uygulayabileceği iddia edilirken İlkay Gündoğan'ın bu belirsiz ortamda Barcelona'ya imza atmasının imkansız olduğu vurgulandı.

İlkay Gündoğan imzayı atıyor İspanyol basını duyurdu

LA LIGA, BARCELONA'DAN DAHA FAZLA BELGE İSTEDİ

Mundo Deportivo, La Liga yönetiminin Negreira Davası için Barcelona'dan daha fazla belge talep ettiğini okuyucularına aktardı. Gavi, Araujo, Marcos Alonso ve Sergi Roberto gibi yıldız oyuncuların da henüz belirsizliğini koruyan gelişmeleri bekledikleri ve bu yüzden yeni sözleşme önerilerine henüz olumlu yanıt vermedikleri aktarıldı.

Haberin Devamı

Barcelona yönetiminin La Liga üst kurulunun talep ettikleri belgeleri sunacaklarını fakat gecikmenin bazı transferleri engellediği öne sürüldü. İlkay Gündoğan transferinin de Negreira Davası'nın henüz Barcelona lehine çözülmemesi sebebiyle olumsuz sonuçlanabileceği ifade edildi.

İlkay Gündoğan'ın Barcelona'ya transferinin birkaç hafta öncesine kadar neredeyse tamamlandığının altı çizilirken Manchester City ile Şampiyonlar Ligi finali oynamasının Barcelona'nın lehine olacağı vurgulandı. Böylece Barcelona, La Liga yönetimini ikna etmek için yeterli süre bulacak ve İlkay Gündoğan transferini bitirmek için uğraşacak.

İlkay Gündoğan imzayı atıyor İspanyol basını duyurdu

Yazarlar