Fenerbahçe İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'e sert çıktı! 'Bunun farkında olması gerek'

İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'e sert çıktı! 'Bunun farkında olması gerek'

26.11.2023 - 23:23 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 13'üncü haftasında Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettiği müsabakanın ardından İlker Yağcıoğlu değerlendirmelerde bulundu. İlker Yağcıoğlu, sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder'in performansını eleştirdi.

İlker Yağcıoğlu, Fenerbahçede Cengiz Ündere sert çıktı Bunun farkında olması gerek

Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük'ü 2-1'lik skorla geçtiği mücadeleyi İlker Yağcıoğlu yorumladı. İlker Yağcıoğlu, sarı-lacivertli takımda oyuna sonradan dahil olan Cengiz Ünder'in performansı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin eski futbolundan uzak kaldığını belirten İlker Yağcıoğlu, "Oyun eski oyun değil bunu net söyliyelim. Karagümrük'ü tebrik etmem lazım Fenerbahçe'ye karşı oynayabilecekleri en iyi şekilde oynadılar" dedi.

Mert Müldür'ün çok etkisiz kaldığını dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçeli oyuncuların ön alanda şut çekemeseler bire top kazanmaları gayet iyiydi. Mert Müldür ilk yarı çok etkisizdi ancak İsmail Kartal devre arasında herhalde 'ben size güveniyorum' diyerek değişiklik yapmadı" diye konuştu.

Dominik Livakovic'in kurtarışının maçın kırılma anı olduğunu vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Kalecinin yaptığı penaltı Fenerbahçe için tam zamanında geldi. Livakovic'in kurtardığı top maçı döndüren hamleydi benim için" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerin performansına tekrar değinen İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe ikinci yarı yüzde 47 topla oynamış. Çok değişik bir istatistik Fenerbahçe için normalde domine eden takımdan biraz uzaklaştılar. Son oynanan üç maçın getirdiği bir şey olsa gerek topu bırakıp savunma ve direkt atakla kazanmak istediler ve bunu da başardılar" dedi.

Cengiz Ünder'in performansına sert çıkan İlker Yağcıoğlu, "Edin Dzeko ve Dusan Tadic'in yaşının getirdiği dezajantaj ile birlikte performanslarında düşüş var ama bu gayet normal. Cengiz oyuna girdi uzatmalarla beraber 20 dakika süre aldı ancak formayı geri kazanmak istermiş gibi bir hali yok" diye konuştu.

İsmail Kartal'ın rotasyona gitmesi gerektiğini dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe bugün yalnızca 9 şut çekebilmiş standartın çok altında bir sayı bu. İsmail hocanın artık rotasyona gitmesi lazım sezon başından beri bu oyuncular neredeyse 30 maç oynadı bazı oyuncuların da hazır bulunması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Kulübedeki isimlerin hazır olması gerektiğini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Cengiz Ünder'in, Emre Mor'un, Ryan Kent'in ve Joshua King'in artık hazır hale getirilip bazı maçlarda oynaması hatta ilk 11'i zorlaması gerekiyor. Dusan Tadic geldiği ilk zamanlarda çok iyi oynuyordu ancak performans düşüşü var artık kesinlikle dinlendirilmesi gerekiyor. Forma bir defa çıktığı zaman kolay kolay alınamaz çıkan oyuncuların da giren oyuncuların da artık bunun farkında olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı