İspanya La Liga Inaki Pena imzayı attı! Sözleşmesindeki serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

Inaki Pena imzayı attı! Sözleşmesindeki serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

09.05.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezon Galatasaray forması giyen Barcelona'nın genç file bekçisi Inaki Pena, Katalan ekibi ile sözleşmesini uzattı. 24 yaşındaki kalecinin sözleşmesinde bulunan serbest kalma bedeli dudak uçuklattı.

Inaki Pena imzayı attı Sözleşmesindeki serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

Barcelona'nın genç file bekçisi Inaki Pena, İspanya temsilcisi ile sözleşmesini uzattı. 24 yaşındaki kalecinin sözleşmesinde bulunan serbest kalma bedeli adeta dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

PENA'NIN KARİYERİ

22 Mart 1999 tarihinde Alicante'de dünyaya gelen Inaki Pena altyapı kariyerinde Alicante CF, Villarreal CF ve FC Barcelona'da top koşturdu.

İspanya U-21 Milli Takımı'nda 1 maça çıkan Pena, İspanya U-19 Milli Takımı formasını 6 karşılaşmada terletti. İspanya U-18 Milli Takımı'nda 2 karşılaşmaya çıkan genç eldiven, İspanya U-17 Milli Takımı formasını 17 karşılaşmada giydi. 3 kez de İspanya U-16 Milli Takımı'nda forma şansı buldu.

FC Barcelona B Takımı'nda 63 maça çıkan Inaki Pena söz konusu karşılaşmalarda kalesinde 59 gol görürken, 22 maçta kalesini gole kapattı. FC Barcelona U-19 Takımı'nda 10 maçta görev yapan İspanyol eldiven 6 gol yerken, 8 maçta gole izin vermedi. Pena, 2020-21 sezonunda İspanya Kral Kupası'nı müzesine götüren Barcelona'nın kadrosunda yer alan isimlerden biriydi.

Haberin Devamı

1.84 boyundaki file bekçisinin güncel piyasa değeri 4 milyon Euro olarak gösteriliyor. 2021-22 sezonunun devre arasında Pena Galatasaray'a kiralık olarak geldi.

Inaki Pena imzayı attı Sözleşmesindeki serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

GALATASARAY'DAKİ PERFORMANSI

Geçen sezon Galatasaray'da forma giyen Inaki Pena, sarı-kırmızılı forma ile 8 maça çıktı. Genç futbolcu söz konusu maçlarda kalesinde 11 kez gol görmüştü.

Inaki Pena imzayı attı Sözleşmesindeki serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

PSG İLE ADI ANILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden AS, Inaki Pena ile ilgili sürpriz bir iddiada bulunmuştu. Gazetede yer alan habere göre; Luis Campos'un, İspanyol file bekçiyi Galatasaray döneminden yakından tanıdığı ve Pena ile yakından ilgilendiğini belirtilmişti.

RESMEN İMZAYI ATTI

Barcelona ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Inaki Pena, birçok Avrupa kulübünün radarına girerken, Katalan devinden sürpriz bir hamle geldi.

Barcelona, Inaki Pena ile 2026 yılına kadar yeni sözleşme imzalandığını resmen açıkladı.

Inaki Pena imzayı attı Sözleşmesindeki serbest kalma bedeli dudak uçuklattı

400 MİLYON EURO SERBEST KALMA BEDELİ

Katalan devi 24 yaşındaki kaleci için serbest kalma maddesi olarak da 400 milyon Euro bonservis bedeli belirledi.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde bir kez ve Kral Kupası'nda iki kez sahaya çıkan 24 yaşındaki kaleci kalesinde beş gol görürken bir maçta gol yemedi.

Haberin Devamı