Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman'dan resmi açıklama! İşte yeni takımı

Ergin Ataman'dan resmi açıklama! İşte yeni takımı

19.04.2023 - 12:28 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes ile geçen başarısız sezon sonrası takımdan ayrılması beklenen koç Ergin Ataman'ın yeni adresi netleşmek üzere... Tecrübeli çalıştıcının yeni takımında transferler dahi hazırlanmış durumda.

Ergin Atamandan resmi açıklama İşte yeni takımı

Turkish Airlines Euroleague'deki temsilcilerimizden Anadolu Efes, oldukça başarılı geçen sezonların ardından bu sezonu play-off dışında kalarak tamamladı. Hem Anadolu Efes hem de Ergin Ataman için bir değişim süreci kapıda...

Haberin Devamı

2022-23 sezonu öncesinde Euroleague'de son 2 sezonun şampiyonu Anadolu Efes'ti. 2019-20 sezonu Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal oldu ki Anadolu Efes'in daha sonra şampiyonluk yaşayacağı 2 sezondan daha iyi bir normal sezon performansıyla şampiyonluğun en güçlü adayı olduğu bir dönem yarıda kalmıştı.

"BUNUN SORUMLUSU BENİM"

Euroleague'de normal sezonun son haftasında 87-72 kazanılan Monaco maçı sonrası açıklamalarda bulunan Ergin Ataman; yoluna devam eden Fenerbahçe Beko'ya başarılar dilerken kendilerinin yaşadığı başarısızlığın sorumluluğunu da üstlenerek, "Bu başarısızlığımızın nedenlerini daha sonra zaten konuşuruz. 34 maçta 17 galibiyet, 17 mağlubiyette kaldık. Aslında baktığınız zaman 2 mağlubiyet gerideyiz. Sezon boyunca uzatmada kaybettiğimiz maçlar, sezonun ilk maçında uzatmada hakem kararıyla, hakemlerin daha sonra özür dilemesiyle kaybettiğimiz maçlar... Sakatlıklar... Sezonun zaten yarısında Shane Larkin'i kullanamadık. Ama neticede herkesin büyük bir beklentisi vardı ve biz, sezona çok büyük bir hayalle başlamıştık. Evet, biz bir tarih yazdık ama bunu daha da derinleştirebilir miyiz, üç sene üst üste şampiyonluk kazanabilir miyiz diye bu üzerimizde bir baskı da oluşturdu, bu bir gerçek. Kulübün üzerinde, organizasyonun üzerinde, başkanın üzerinde, benim üzerimde ve dolayısıyla da oyuncularımın üzerinde... Ve başaramadık. Ortada bir başarısızlık varsa bunun sorumlusu başantrenördür. Ben de bu sorumluluğu tamamen alıyorum. Geçen gün başkanla buluştuk, kendisinden de bununla alakalı özür diledim. Yapacak bir şey yok. Artık bu sezon bir Türk takımı olarak bayrağı Fenerbahçe Beko'ya devrettik. Umarım onlar bizim yaptığımızı tekrar edebilirler. Umarım onlar Final Four'a kalırlar ve şampiyon olup Türkiye'yi onlar gururlandırırlar. Spor bu, her zaman istediğiniz gibi olmuyor ama bu akşam bir kez daha gördük ki iyi bir takımımız var. Nitekim burada oynadığımız son 3 maçta iyi oynadık ama hedef maçlarda hep eksikliklerle mücadele ettik. Bu akşam da Dunston yoktu, Singleton yoktu. Sonuçta bunların hepsi mazeret. Tarih, Anadolu Efes'in yaptıklarını yazacak ama tabii ki bu sezonki başarısızlığını da yazacak. Bunun da sorumlusu benim" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Ergin Atamandan resmi açıklama İşte yeni takımı

Haberin Devamı

Ayrıca Monaco maçı sonrası takımdaki geleceğine ilişkin soruyu yanıtlayan ve buna cevabıyla ayrılık sinyali veren Ergin Ataman, "Bunu sezon sonunda kulüp başkanımızla birlikte değerlendireceğiz. Herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Belki bir değişime ihtiyaç var. Herkes için bir hava değişimine ihtiyaç var. Neler olacağını şu anda bilemiyorum ama şu an için şunu net olarak söyleyeyim ki benim hiçbir kulüple yaptığım herhangi bir anlaşma yok. Teklifler var, görüşmeler var ama herhangi bir anlaşma yok. Ama dediğim gibi bayağı bir yıprandık bu sezon. Belki hepimizin bir değişime ihtiyacı var. Anadolu Efes Kulübü, benim ailem. Sadece bu son 5 sezonda değil 20 senem geçti neredeyse. Kulübün iyiliği açısından ne gerekiyorsa hep birlikte ona başkanımız Tuncay Özilhan ile beraber karar veririz. Şu anda konsantrasyonumuz Türkiye Ligi, Türkiye Ligi Play-Off'ları olacak. Elenen tek takım biz değiliz yani. 18 takımda 8 takım sadece Final Four oynuyor. Bizim gibi büyük hedeflerle başlayan başka takımlar da giremediler ve lige konsantre oldular. Biz de lige konsantre olacağız. Sezon sonunda da gerekli değerlendirmeleri başkanımızla beraber yapacağız" demişti.

Haberin Devamı

SÜREÇ TAMAMLANIYOR

Yunan basınından SDNA, yaklaşık 3 hafta önce Ergin Ataman'ın Panathinaikos'un başına geçmek adına ilk aday olduğuna değinmişti. Şimdi ise SDNA, anlaşmanın tüm hatlarıyla tamamlanmak üzere olduğunu aktardı.

İki tarafın da birlikte çalışmaya sıcak baktıkları ve Panathinaikos'u yeniden Euroleague'de iddialı bir duruma getireceklerine inandıkları belirtilmekte.

Ergin Atamandan resmi açıklama İşte yeni takımı

ANLAŞMA SAĞLANDI

SDNA, iki tarafın bir ön anlaşma sağladıklarını belirtiyor. Son görüşmelerde sürpriz bir durum yaşanmaması halinde Panathinaikos'un yeni sezondaki koçunun Ergin Ataman olacağı ifade edilmekte.

YENİ İKİLİSİ HAZIR

Vasilije Micic & Shane Larkin ikilisi üzeirnden bir oyunla Anadolu Efes'i Euroleague'de büyük başarılara ulaştıran Ergin Ataman için Panathinaikos'ta da en azından yapısal olarak benzer bir durum sağlanmaya hazırlanılıyor.

Haberin Devamı

Sportime'ın haberine göre Ergin Ataman ile son görüşmelerin de tamamlanması sonrası gündemdeki isimlerin transferleri de gerçekleştirilecek. Bu noktada iki isim öne çıkıyor. Panathinaikos, Kızılyıldız'dan Luca Vildoza'yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Asıl hedefin ise Vildoza hamlesini yaparken vatandaşı Facundo Campazzo'nun da transfer edilmesi olduğu aktarılıyor.

Ergin Atamandan resmi açıklama İşte yeni takımı

ERGİN ATAMAN'DAN AÇIKLAMA

Yunan gazetesi Live Sports’a konuşan Ataman: "Görüşmelerin olduğu doğru. Şu anda söyleyebileceğim tek şey konuyla alakalı iyi hislerimin olduğu. Bazı içten görüşmeler sonunda söyleyebileceğim, pozitif hislere sahip olduğum yönünde. Ayrıca eğer Efes‘ten ayrılırsam, Panathinaikos ilk tercihim olacak. Eğer gelirsem Panathinaikos’un yeni Obradovic‘i olmak istiyorum."

BİR HAMLE DE F.BAHÇE BEKO'DAN

Panathinaikos'un Yunan oyuncu rotasyonu için de hamlelerini hazırladığı belirtiliyor. Bu noktada takımdan sezon öncesi ayrılarak Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan'a giden Ioannis Papapetrou'nun geri getirilmesi planlarken Fenerbahçe Beko'dan da bir hamleye hazırlanılıyor.

Ergin Atamandan resmi açıklama İşte yeni takımı

Panathinaikos, daha önce de gündemine gelen ve şimdilerde Fenerbahçe Beko'da aradığı şansı bulmakta zorlanan Kostas Antetokounmpo'yu kadrosuna katmayı planlıyor.