Voleybol İtalya'da Ebrar Karakurt yıkıldı! Yarı finalde tarihi dönüş

İtalya'da Ebrar Karakurt yıkıldı! Yarı finalde tarihi dönüş

28.04.2022 - 10:59 | Son Güncellenme:

İtalya Ligi’nde Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Novara, Monza ile karşı karşıya geldi. Finale yükselen ilk takım Egonu'nun ekibi Imoco Volley olurken gözler bu maça çevrildi. Yarı final serisinin son maçı trajik bir geri dönüşle noktalandı. Ebrar Karakurt mücadeleye damga vurdu.

İtalyada Ebrar Karakurt yıkıldı Yarı finalde tarihi dönüş

İtalya Ligi’nde Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Novara, Monza ile karşı karşıya geldi. İtalyan basınında geniş yankı uyandıran Ebrar mücadelede yine şov yaptı. Öte yandan yarı final serisinin son maçı trajik bir geri dönüşle noktalandı.

Haberin Devamı

İTALYA'YA TRANSFER OLDU
'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi olan Karakurt, sezon başında İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara'ya transfer olmuştu.

HERKESİN GÖNLÜNÜ KAZANDI
Igor Gorgonzola Novara'ya çabuk ısınan Ebrar Karakurt kısa sürede İtalya'da taraftarların sevgilisi durumuna geldi. Eğlenceli tavırları gönülleri kazandırdı. Takım arkadaşlarıyla iletişimi en üst seviyede tutan Ebrar zaman zaman şaka yapmaktan geri kalmıyor. Antrenman sonrası takım arkadaşlarına şaka yapan Karakurt o anları kayıt alına alıyor.

Igor Gorgonzola Novara'nın taraftarları takımlarının yıldız ismi için desteklerini sürdürürken maç esnasında Ebrar'a özel pankartlar da hazırlanıyor.

İtalyada Ebrar Karakurt yıkıldı Yarı finalde tarihi dönüş

DEV MAÇ ÖNCESİ EBRAR MANŞETLERE ÇIKTI
Igor Gorgonzola Novara ve Vero Volley Monza'nın bir önceki karşılaşmasının ardından İtalyan basını Ebrar Karakurt'u öne çıkarmıştı. Tuttosport, La Gazzetta dello Sport gibi prestijli gazetelerde performansıyla Ebrar Karakurt büyük beğeni toplamıştı.

Haberin Devamı

İtalyada Ebrar Karakurt yıkıldı Yarı finalde tarihi dönüş

MÜTHİŞ YARI FİNAL SERİSİ
Igor Gorgonzola Novara, 2-2'lik yarı final serisinin son maçında Vero Volley Monza ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Novara maçta 2-0 öne geçti. Bu skor sonrası muhteşem bir geri dönüşe imza atan Monza önce 2-2'lik beraberlik sağlarken karar setinde rakibini 15-12 mağlup etti ve finale yükseldi. (26-24 / 25-21 / 22-25 / 23-25 / 12-15). Monza, finalde Egonu'nun takımı Imoco ile eşleşti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında elenen Novara bu sonuçla sezonu kupasız tamamladı.

İtalyada Ebrar Karakurt yıkıldı Yarı finalde tarihi dönüş

EBRAR DAMGASI
Müsabakada fırtına gibi esen Filenin Sultanları'ndan Ebrar Karakurt ürettiği 30 sayıya rağmen yenilgiye engel olamadı. Ebrar Karakurt, İtalya Ligi’nde ilk sezonunu takımının en skorer ismi olarak tamamladı. Toplamda 462 sayıya ulaşan Ebrar, 38 ace, 44 blok ile göz doldurdu.

9 KEZ EN DEĞERLİ OYUNCU
Ebrar aynı zamanda 9 maçta takımın 'En Değerli Oyuncu' seçildi. Bu sonuçla Novara 4. sırada tamamladı. İtalya ligi normal sezonu 2.’lik ile tamamlayan Novara’nın Şampiyonlar Ligi’ne direkt gitme hakkı bulunuyor.

Haberin Devamı

NORMAL SEZONUN MVP'Sİ SEÇİLDİ
İtalya Ligi’nde normal sezonun en değerli oyuncusu Novara'nın yıldız ismi Ebrar Karakurt seçildi. Milli pasör çaprazı İtalya’daki ilk sezonunda tam 426 sayı üretti. Ebrar bu sonuçla tarihi bir başarı elde etti. Milli voleybolcu, Egonu gibi bir starı ekarte etti.

İtalyada Ebrar Karakurt yıkıldı Yarı finalde tarihi dönüş

EGONU'YU GEÇTİ
İtalya liginin en kaliteli takımlarından olan Imoco, CEV Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı ve Vakıfbank ile eşleşti. İtalya'da ise Imoco en büyük rakibi Novara ile aynı puanda normal sezonu bitirdi. Imoco'nun İtalyan süperstarı Egonu ise muhteşem performansına rağmen normal sezon MVP'si yarışmasında Ebrar Karakurt'u geçemedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE IMOCO, VAKIFBANK İLE FİNAL OYNAYACAK
Imoco Volley aynı zamanda CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank ile eşleşti. Son olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda karşı karşıya gelen iki ekipten kazanan taraf Vakıfbank olmuştu. 

İtalyada Ebrar Karakurt yıkıldı Yarı finalde tarihi dönüş

'TÜRKİYE'DE NE ZAMAN OYNAYACAKSIN?'
Olimpiyat Oyunları'nda milli takımın en çok konuşulan isimlerinden Ebrar Karakurt "Türkiye'de ne zaman oynayacaksın?" sorusuna cevap verdi. İtalya'da Igor Volley Novara forması giyen 22 yaşındaki milli voleybolcu yakın zamanda Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi. Instagram'dan taraftarların sorularını yanıtlayan Karakurt, "Onu zaman gösterir ama burada yeni tecrübeler kazanmayı seviyorum. İtalya'da kalma imkanım olduğu sürece kalırım gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EBRAR KARAKURT KİMDİR?

17 Ocak 2000'de dünyaya gelen Ebrar Karakurt, Türk milli voleybolcudur.

Pasör çaprazı olarak oynayan Karakurt'un boyu 1.96'dır.

Voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde başlayan Karakurt, VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

2000 doğumlu smaçör, geçtiğimiz sezon A Takım ile birlikte antrenmanlara çıktı ve zaman zaman forma giyme şansı buldu.

U23 Milli Takımı'yla Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt, U18 Milli Takımı'yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda 'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselen Karakurt 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı.

2019 yılı itibarıyla Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı'nda düzenli forma giyen Karakurt, Türk Hava Yolları'nda oynadıktan sonra 2021 yazında Igor Volley Novara'ya transfer oldu.