Voleybol İtalya'daki Paola Egonu krizine Julio Velasco'dan son nokta!

İtalya'daki Paola Egonu krizine Julio Velasco'dan son nokta!

02.01.2024 - 08:10 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Filenin Sultanları'na trajik bir şekilde kaybeden İtalya'da uzun süredir Paola Egonu krizi yaşanıyordu. Mazzanti sonrası görev gelen başantrenör Julio Velasco konuyla ilgili konuştu.

İtalyadaki Paola Egonu krizine Julio Velascodan son nokta

VakıfBak'ta CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan İtalyan voleybolcu Paola Egonu, sezon başında Vero Volley Milano'ya transfer oldu. İtalya Kadın Milli Voleybol Takımı'nın yeni başantrenörü Julio Velasco, Egonu hakkında konuştu.

Haberin Devamı

FİLENİN SULTANLARI'NA KAYBETTİLER
Egonu, milli takım sezonu boyunca as kadroda yer almadı. 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'na 'son şampiyon' unvanıyla katılan ancak yarı finalde Türkiye'ye yenilerek elenen İtalya milli takımında kriz çıktı. Üçüncülük maçında Hollanda'ya yenilerek bronz madalyayı da kaçıran 'Gök Mavililer' turnuvayı büyük bir hayal kırıklığı ile noktaladı. Olimpiyat elemelerinde ise şimdilik kotayı alamadı.

MAZZANTI: EGONU BENİMLE ÇALIŞMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Milli takımdan ayrılan Davide Mazzanti, yaşanan Egonu kriziyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. Mazzanti; "2022 Dünya şampiyonası Bronz madalya maçından sonra Paola bana benimle artık çalışmak istemediğini söyledi. 2023 yazından önce onunla bir tartışmamız oldu benden özür diledi, Floransa'daki kampta çalışmaya devam ettik ama kamp süresince zorluk yaşadı. Pek dinlenemiyordu bu onun bazen antrenmana başlamasına veya bitirmesine engel oluyordu."

Haberin Devamı

EGONU İÇİN MESSİ ÖRNEĞİ
La Gazzetta dello Sport'tan Gian Luca Pasini'ye konuşan Velasco, "İyi günde, kötü günde kesinlikle başrolde olacağız" dedi. Paola Egonu'ya koçluk yapması ile ilgili sözlerine devam eden Julio Velasco, "Takım içinde ekstra bir sorumluluk yaratmayacağız. Egonu herkes tarafından tanınan çok güçlü bir oyuncu ama diğer oyunculardan daha fazla sorumluluğu olmamalı. Ve onu bu konuda her zaman savunacağım. Arjantin'in kazandığı Dünya Kupası'nın iyi bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Messi'nin kazandığını görmek için Arjantin'i alkışlayan çok sayıda insan vardı." dedi.

Sözlerine devam eden Velasco, "Bu, halk ile büyük şampiyonlar arasındaki sihirdir. Her büyük şampiyon bunu yaratamaz. Bunun Paola'da da olmasını isterim" şeklinde konuştu.

Yazarlar