Dünyadan Futbol Ivan Bebek'e FIFA'dan Arabistan görevi

Ivan Bebek'e FIFA'dan Arabistan görevi

04.11.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

Hırvat hakem Ivan Bebek, 12-22 Aralık tarihlerinde Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na VAR hakemi olarak atandı.

Ivan Bebeke FIFAdan Arabistan görevi

Fenerbahçe'nin 2016 yılında UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Braga ile oynadığı karşılaşmayı yöneten ve kararlarıyla sarı-lacivertlilerin kupadan elenmesine neden olduğu yorumları yapılan hakem Ivan Bebek hakemliği bıraksa da hakemlik onu bırakmıyor.

Haberin Devamı

46 yaşındaki Hırvat hakem geçtiğimiz aylarda yaş haddinden emekliye ayrılmıştı. Ülkesindeki ligde ve Avrupa kupalarında bu sezon VAR hakemi ve AVAR hakemi olarak görevler alan Ivan Bebek, önemli bir uluslararası turnuvaya atandı.

Süper Kupa öncesi FIFA turnuvası

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde 12-22 Aralık tarihlerinde 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası düzenlenecek. TFF tarafından aynı ay içerisinde bu ülkede organize edilecek Fenerbahçe ve Galatasaray Süper Kupa maçının öncesinde gerçekleştirilecek dev organizasyonda görev yapacak hakemler açıklandı.

Dev kulüpler Cidde'de buluşacak

Cidde kentindeki 62 bin kişi kapasiteli Kral Abdullah ve Prens Abdullah Faisal Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı organizasyonda İngiltere'den Manchester City, Japonya'dan Urawa Diamonds, Mısır'dan Al Ahly, Meksika'dan Leon, Avustralya'dan Auckland City ve Suudi Arabistan'dan Al Ittihad takımları mücadele edecek.

Haberin Devamı

Sekiz tane VAR hakemi atandı

FIFA tarafından turnuvada görev yapacak hakemler açıklanırken, Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Ivan Bebek de, Kulüpler Dünya Kupası'nda görev yapacak VAR hakemleri arasında yer aldı. Bebek, Suudi Arabistan'daki şampiyonada görev yapacak 8 VAR hakeminden biri olacak. Polonyalı tecrübeli hakem Marciniak da Avrupa'dan organizasyona atanan baş hakem oldu.

'Braga-Fenerbahçe maçını silmek isterdim'

Ivan Bebek geçtiğimiz aylarda Hırvat basınına bir röportaj vererek Fenerbahçe maçıyla ilgili flaş itiraflarda bulunmuştu. Röportajında söz konusu maçla ilgili değerlendirmeleri yer bulan Hırvat hakem, "Eğer imkanın olsaydı, kariyerinden en çok hangi maçı silmeyi isterdin?" sorusuna "Braga-Fenerbahçe maçı" yanıtını vermiş, "O maç kariyerimde büyük bir leke bıraktı ve o kararı verdiğim için çok üzgünüm. Keşke o zamanlar VAR olsaydı" demişti.

Yazarlar