İngiltere Premier Lig Joao Felix'in kırmızı kartı Chelsea'ye pahalıya patladı! 2.1 milyon sterlin

Joao Felix'in kırmızı kartı Chelsea'ye pahalıya patladı! 2.1 milyon sterlin

13.01.2023 - 11:00 | Son Güncellenme:

İngiliz devi Chelsea, kadrosunu Atletico Madrid'den Joao Felix'i katarak güçlendirmişti. Yıldız futbolcu ise ilk Premier Lig maçında kırmızı kart görerek takımını şoke etti. Portekizli futbolcunun kırmızı kartı Chelsea'ye adeta bir servete mal oldu.

Joao Felixin kırmızı kartı Chelseaye pahalıya patladı 2.1 milyon sterlin

Geçtiğimiz çarşamba günü İngiliz devi Chelsea, Atletico Madrid'den Joao Felix'i kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Portekizli yıldızın Premier Lig'deki ilk maçı ise beklediği gibi geçmedi.

Haberin Devamı

KİRALIK OLARAK TRANSFER OLDU

İngiliz ekibi Chelsea, Atletico Madrid forması giyen Portekizli futbolcu Joao Felix’i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. 23 yaşındaki forvet bu sezon Atletico formasıyla 21 resmi karşılaşmada 5 kez gol sevinci yaşarken, 3 de asistlik katkı sağlamıştı.

Joao Felixin kırmızı kartı Chelseaye pahalıya patladı 2.1 milyon sterlin

İLK MAÇINA ÇIKTI

Premier Lig'in 7'nci haftasında ertelenen maçta Fulham ile Chelsea karşı karşıya geldi. Fulham rakibini 2-1 mağlup etti. Chelsea'de ilk maçına çıkan yeni transfer Joao Felix kırmızı kart gördü.

KIRMIZI KART GÖRDÜ

Joao Felix, Premier Lig'de ilk maçında kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Mücadelenin 58. dakikasında Felix, rakibine yaptığı sert hareket sonrasında direkt kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Joao Felixin kırmızı kartı Chelseaye pahalıya patladı 2.1 milyon sterlin

BİR SERVETE MAL OLACAK

Daily Mail'de yer alan habere göre Joao Felix'in Fulham'a karşı gördüğü kırmızı kartın Chelsea'ye 2.1 milyon sterline mal olması bekleniyor.

Chelsea, Atletico Madrid ile Felix'in transferi için 9 milyon sterlinlik bir anlaşmaya varmıştı. Aynı zamanda futbolcunun yaklaşık 6 milyonluk maaşını da karşılayacak olan İngiliz ekibinin kasasından yarı dönem için yaklaşık 15 milyon sterlin çıkacak.

2.1 MİLYON STERLİN

Felix'in kırmızı kartı nedeniyle Chelsea'nin Liverpool, Fulham ve West Ham maçlarında oynamama riski bulunuyor.

Yapılan anlaşma gereği Joao Felix'in maç başına maliyetinin yaklaşık 700 bin sterlin olması beklenirken yıldız futbolcunun bu üç maçlık cezası yeni kulübüne yaklaşık 2.1 milyon sterline mal olacak.

Yazarlar