Fenerbahçe Jorge Jesus anlaşmayı iptal etti! Portekizli teknik adam kararını değiştirdi

Jorge Jesus anlaşmayı iptal etti! Portekizli teknik adam kararını değiştirdi

13.06.2023 - 09:08 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi dün resmen sona erdi. Portekizli teknik adamın sözleşmesi yenilenmedi. Fenerbahçe sonrası kariyerinin nasıl şekilleneceği merak edilen Jesus çok konuşulacak bir karar değişikliğine giderek anlaşmayı iptal etti.

Jorge Jesus anlaşmayı iptal etti Portekizli teknik adam kararını değiştirdi

Fenerbahçe yönetiminin sezon başında büyük beklentilerle göreve getirdiği Portekizli teknik adam Jorge Jesus, Süper Lig'de ezeli rakibi Galatasaray'ın gerisinde kaldı ve şampiyonluğu sarı-kırmızılılara kaptırdı. Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı Jesus flaş bir kararla anlaşmayı iptal etti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

JESUS KUPA SONRASI AYRILDIĞINI AÇIKLADI

Jesus yönetiminde Türkiye Kupası'nı müzesine götüren sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda, kupayı kazanan Sevilla'ya elendi. Jesus, Başakşehir ile oynanan kupa finalinin ardından Fenerbahçe'den ayrıldığını açıkladı.

Jesus açıklamasında, "Hem Fenerbahçe tarihinde hem benim kariyerimde önemli oldu bu kupayı kazanmak. Ligde de sondan bir önceki haftaya kadar savaşımızı sürdürdük. Kupayı kazanmamız bizim için önemli. Buradan başkanımıza teşekkür etmek istiyorum, Türkiye'ye gelip çalışma fırsatını bana sunduğu için ve kendisi her zaman hem bana hem aileme çok sevgi dolu yaklaştığı için. Taraftarlarımıza da aynı şekilde teşekkür etmek istiyorum. Her maçta bana sevgi gösterdiler. Bu şekilde konuşuyorum çünkü bu bir veda. Bugünden itibaren Fenerbahçe'nin teknik direktör değilim. Bunu başkanımıza birkaç hafta önce söylemiştim. Yeni bir arayış içine girebilmesi için kendisine bilgi vermiştim." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus anlaşmayı iptal etti Portekizli teknik adam kararını değiştirdi

FENERBAHÇE DE AYRILIĞI DUYURDU

Fenerbahçe Kulübü, Başakşehir ile oynanan kupa finalinin ertesi gününde Jesus ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada "Çok uzun ve yoğun bir sezonu geride bıraktık. Dünya Kupası ve ülke olarak yaşadığımız büyük deprem afeti nedeniyle lige iki defa ara verilmek zorunda kalındı. Tüm bu dinamiklerin hâkim olduğu 2022-23 Süper Lig Sezonunda, Futbol Takımımız toplam 52 maçta 35 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde ederek toplamda 2,21 puan ortalamasına ulaştı.Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi’nde sezonu Avrupa Şampiyonluğu ile tamamlayan Sevilla’ya son 16 turunda elendi. İki kulvarda da son adıma kadar hedeflerine yürüyen Takımımız, Ziraat Türkiye Kupasını müzemize getirdi. Bugün itibariyle 2022-23 Futbol Sezonunda Takımımızın Teknik Direktörlüğünü üstlenen Jorge Jesus’un sözleşmesi sona ermiş ve kendisi ile yollarımız ayrılmıştır. Sayın Jorge Jesus’a bugüne dek ortaya koyduğu tüm emekleri için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz. Teşekkürler Jorge Jesus." denildi.

Haberin Devamı

JESUS'TAN ÇOK KONUŞULACAK KARAR! ANLAŞMAYI İPTAL ETTİ

Fenerbahçe ile yollarını ayıran Jesus, yaptığı açıklamasında "Bugünden itibaren serbest bir teknik direktörüm. Kendime yeni maceralar arayacağım" ifadelerini kullanmıştı. Portekizli teknik adam daha önce Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile 3 yıllık anlaşma sağlamıştı. Yılda 10 milyon euro kazanması beklenen Jesus, Fenerbahçe ile geleceğinin belli olmasının ardından Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşmayı iptal etme kararı aldı.

Brezilya'dan Globo'nun haberine göre Jorge Jesus, Brezilya Futbol Federasyonu'nun Carlo Ancelotti ile yapacağı görüşme sonuçlanana kadar herhagi bir takıma imza atmayacağı öğrenildi.

Haberde Jesus'un Fenerbahçe'den ayrılırken söylediği sözlerin aralarında bazı mesajların olduğu vurgulanırken Brezilya Futbol Federasyonu'nun Madrid'de Ancelotti ile son bir görüşme daha yapacağı ve bu görüşmeden olumsuz bir sonuç alınması durumunda rotanın Jesus'a çevrilebileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Jorge Jesus anlaşmayı iptal etti Portekizli teknik adam kararını değiştirdi

"JESUS MASADAKİ İSİMLERDEN BİRİ"

Globo'da yer alan haberde "Jorge Jesus, evet, Ednaldo Rodrigues'in 2026'ya kadar olan döngüsü için masasındaki isimlerden biri ama şu ana kadar herhangi bir işaret veya temas olmadı." ifadelerine yer verildi.

Haberin detayında Jesus'un Flamengo taraftarları tarafından Brezilya'ya davet edildiği bilgisine yer verilirken Ancelotti ile yapılacak görüşmelerin sonucuna göre Brezilya Milli Takımı için en güçlü adayların başında yer alabileceği ifade edildi.

Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) Başkanı Ednaldo Rodrigues'in bu hafta Madrid'e bir ziyaret gerçekleştireceği ve Ancelotti ile Real Madrid'deki geleceği hakkında konuşacağı belirtildi. Ednaldo Rodrigues'in Ancelotti'den 2024 yılına kadar kulübünden ayrılıp milli takımın başına geçmesini talep edecek. İtalyan teknik adam bu teklifi kabul etmeze rota Jorge Jesus'a çevrilecek.

"JESUS'UN KİBİRLİ PROFİLİ EDNALDO'YA AYKIRI"

Globo'nun haberinde Jesus'un dışında Abel Ferreira, Fernando Diniz ve Dorival Júnior gibi isimler de Carlo Ancelotti'nin alternatifleri arasında bulunuyor. Haberde Jesus'un kibirli profilinin Ednaldo Rodrigues'e aykırı olduğu da vurgulandı.

Haberin Devamı

Globo'da yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Artılarıyla eksileriyle Brezilya Futbol Federasyonu için arka planda konuşulan isimlerin başında Portekizli Jorge Jesus geliyor. Abel Ferreira, Fernando Diniz ve Dorival Júnior gibi isimler değerlendiriliyor. JJ'in merkeziyetçi ve kibirli profili, Ednaldo'nun yönetmek istediği şeye aykırı.

Jesus,  Al Hilal ve Al Nassr tarafından da isteniyor ancak 2018'de Hilal'i yönettiği Orta Doğu'ya dönerse milli takımda görev yapacak. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu'nun teklifini, CBF'nin Ancelotti ile yapacağı görüşmeye kadar bekletecek.

Brezilya, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası çeyrek finalinde Hırvatistan'a elenmesinden bu yana altı ayı aşkın bir süredir teknik direktörsüz durumda. O sırada Tite, milli takımın başında kalmayacağını söylediğini doğruladı ve Carlo Ancelotti, Ednaldo Rodrigues'in sözde "A planı" oldu."

Jorge Jesus anlaşmayı iptal etti Portekizli teknik adam kararını değiştirdi

Yazarlar