Fenerbahçe Jorge Jesus sezon planını Dinamo Kiev'e uygulayacak! İşte Fenerbahçe'nin muhtemel ilk 11'i

Jorge Jesus sezon planını Dinamo Kiev'e uygulayacak! İşte Fenerbahçe'nin muhtemel ilk 11'i

20.07.2022 - 15:56 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de 2022-2023 sezonu perdesi Dinamo Kiev maçıyla açılacak. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jorge Jesus, sezon planını Dinamo Kiev maçıyla birlikte uygulamaya koyacak. Fenerbahçe'de transfer çalışmalarının da Jorge Jesus'un kafasındaki oyun planına göre şekillendiği öğrenildi.

Jorge Jesus sezon planını Dinamo Kieve uygulayacak İşte Fenerbahçenin muhtemel ilk 11i

Jorge Jesus'la birlikte yeni sezon perdesini Dinamo Kiev maçında açacak Fenerbahçe'de heyecan tavan yaptı. Sarı-lacivertlilerde Portekizli teknik adamın kafasında belirlediği oyun planını UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak müsabakalarla birlikte uygulamaya koyacağı öğrenildi. Detaylara MİLLİYET ulaştı.

Haberin Devamı

HAZIRLIK MAÇLARINDA İYİ PERFORMANS

Fenerbahçe yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını İstanbul, Avusturya ve Sakarya'da geçirdi. Sarı-lacivertliler bu süreçte 6 hazırlık maçına çıktı. Fenerbahçe bu müsabakalardan ilkinde Shkupi ile karşı karşıya geldi ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertliler daha sonra oynadığı mücadelelerde Tirana, Al-Shamal, Partizan, MOL Fehervar ve Hull City'i mağlup etti.

Jorge Jesus sezon planını Dinamo Kieve uygulayacak İşte Fenerbahçenin muhtemel ilk 11i

TİSSERAND LİSTEYE DAHİL EDİLDİ

Dinamo Kiev ile oynanacak müsabaka öncesi Polonya'ya giden sarı-lacivertlilerde kadro belli oldu. Jorge Jesus'un daha önce belirlediği listede yer alan Mergim Berisha yaşadığı sakatlık nedeniyle kadroda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Mergim Berisha'nın yerine Marcel Tisserand kadroya dahil edildi.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11'İNİ BELİRLEDİ

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı muhtemel ilk 11'ini belirledi. Sarı-lacivertlilerde kaleyi Altay Bayındır'ın korumasının beklendiği öğrenildi. Portekizli teknik adamın savunma kurgusunda kamp performansından memnun kaldığı Bright Osayi Samuel, Serdar Aziz, Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu'na şans vereceği belirtildi. Sarı-lacivertlilerin oynadığı son maçlarda dikkat çeken İsmail Yüksek'in yanı sıra İrfan Can Kahveci ile Miha Zajc'ın orta sahada görev yapacağı kaydedildi. Fenerbahçe'de ileri hatta oynayacak isimlerin ise Diego Rossi, Lincoln Henrique ve Enner Valencia olduğu belirtildi.

Jorge Jesus sezon planını Dinamo Kieve uygulayacak İşte Fenerbahçenin muhtemel ilk 11i

JESUS'UN OYUN FELSEFESİ

Fenerbahçe’de yeni sezonun oyun felsefesi belli oldu. Teknik Direktör Jorge Jesus önde basan, agresif ve ofansif bir takım yaratmak istiyor. Bunun için kampta yapılan yoğun çalışmalarla takımın bu felsefeyi ezberlemesi amaçlandı. Diğer yandan bu sisteme uygun transfer çalışmaları da devam ediyor. Portekizli teknik direktör bu sistemi sadece iç sahada değil, deplasmanda da uygulamayı amaçlıyor.

HÜCUM OYNAYACAK

Dolayısıyla bugünkü Kiev mücadelesinde sarı-lacivertliler kendi oyun felsefesi ile sahaya çıkacak. Fenerbahçe hücum ağırlıklı bir oyun planı uygulayacak. Bugünkü maç ile Kadıköy’deki maç arasında felsefe açısından bir fark olmayacak. Teknik Direktör Jesus oyuncuları ile yaptığı toplantılarda, kendilerinin rakibe göre değil, rakiplerinin Fenerbahçe’ye göre oynaması gerektiğinin ısrarla altını çiziyor.

Haberin Devamı

Jorge Jesus sezon planını Dinamo Kieve uygulayacak İşte Fenerbahçenin muhtemel ilk 11i

AVRUPA'DA 241. RANDEVU

Sarı-lacivertli ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 33. kez eleme maçına çıkacak. Fenerbahçe daha önce bu kulvarda oynadığı 32 müsabakada 12 galibiyet ile 10’ar beraberlik ve yenilgi yaşadı. Rakip filelere 47 gol gönderirken, kalesinde 37 gol gördü. Temsilcimiz, Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı 240 müsabakada ise 87 galibiyet, 51 beraberlik ve 102 mağlubiyet aldı. 301 gol attı, 354 gol yedi.

JESUS'TAN KURA YORUMU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı ile ilgili görüşlerini aktararak, "Kurada bize Şampiyonlar Ligi'nde çok tecrübeli bir rakip çıktı. Güçlü bir takım. Ben onları iyi tanıyorum çünkü geçen sene onlara karşı oynadım ve iyi tanıyorum. Zor anlar olacaktır ama iyi çalıştık. Onların kalitesine sahada en iyi şekilde cevap vermek istiyoruz. Rakibimizin oyuncularının yüzde 70-80'i Ukrayna milli takım oyuncuları. Yaklaşık 4-5 haftadır takımla birlikte çalışıyoruz. Yavaş yavaş birbirimizi tanıyoruz. Bizler oyuncuları, oyuncular da bizlerin onlardan neler istediğini anlamaya çalışıyor. Pozitif düşünceye sahip kaliteli bir takım oluşturmak istiyoruz. Bu da bize özgüven veriyor. Rakibimiz Dinamo Kiev’in yaklaşık 4-5yıldır birlikte oynadığını biliyoruz. Biz sadece 4-5 haftadır antrenman yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar