İngiltere Premier Lig Jürgen Klopp’tan tarihi ders

Jürgen Klopp’tan tarihi ders

07.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere ve Avrupa futbolunda en büyük gündem maddesi Liverpool’un Manchester United karşısındaki tarihi zaferi oldu.

Jürgen Klopp’tan tarihi ders

7-0’lık unutulmaz rekor galibiyetle beraber İngiliz basını ve Avrupa medyasında iki takımın teknik direktörleri ön plana çıktı. Jurgen Klopp’un hem Ada futbolundaki tecrübesi hem de başarılı kariyerinin önceki günkü maçta farkın açılmasını sağladığı bildirildi. Liverpool Echo’da yer alan analizde Jurgen Klopp’un bilhassa maçın ikinci yarısında rakibinin zaaflarından faydalandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Her şutları gol oldu’

M.United tarafında ise bir şokun yaşandığı kaydedildi. Manchester Evening News’in haberinde ManU’nun menajeri Eric ten Haag’ın maçı analiz ettiği, aslında Liverpool’un çok iyi oynamadan her fırsatta golü bulduğunu dile getirdiği aktarıldı. Hollandalı çalıştırıcının her yenilen golden sonra takımının özgüven kaybı yaşamasının bu hezimeti hazırladığını kulüp yetkilileriyle paylaştığı belirtildi. Öte yandan ManU’nun önemli isimlerinden Garry Neville’in de Liverpool’un her şutta gol attığı yorumu dikkat çekti.

Weghorst’a sert eleştiri

Manchester United’ın 7-0’lık ağır Liverpool yenilgisi sonrası İngiltere’de Wout Weghorst’a sert eleştiriler vardı. Manchester United’ın efsane isimlerinden Paul Scholes, “Wout Weghorst, Manchester United seviyesinde bir isim değil, bunu bu maçta gördük. Bir Manchester United’ın forvetinden istenilenleri tam anlamıyla yapamıyor” dedi. Sosyal medyada da taraftarlar Hollandalı forvetin takımları için doğru bir isim olmadığı vurguladı.

Haberin Devamı

‘İstanbul topu’ göz kamaştırdı

adidas, İstanbul’da uzun zamandır beklenen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için özel olarak tasarladığı resmi maç topu UCL Pro Ball İstanbul’u tanıttı. UCL Pro Ball, ev sahibi İstanbul şehrinin kültüründen ve futbol tarihinden ikonik izler taşırken, 2004-05 sezonunda yine İstanbul’da gerçekleşen ve efsaneler arasına giren UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin ruhunu da yansıtıyor. Final topunun satışının da başladığı bildirildi.

Yazarlar