Voleybol Kanserden annesini kaybeden Van Ryk'tan duygusal açıklama!

Kanserden annesini kaybeden Van Ryk'tan duygusal açıklama!

24.08.2023 - 16:56 | Son Güncellenme:

Kanserden dolayı 3 ay önce annesi vefat eden ve bir süredir zor günler geçiren Türk Hava Yolları’nın Kanadalı pasör çaprazı Kiera Van Ryk duygusal açıklamalarda bulundu.

Kanserden annesini kaybeden Van Ryktan duygusal açıklama

Türk Hava Yolları’nın Kanadalı pasör çaprazı Kiera Van Ryk’ın annesi bir süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek 3 ay önce hayatını kaybetmişti. Zor günleri atlatmaya çalışan Van Ryk duygusal açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

THY'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Van Ryk’ın kulübü THY konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı; Sporcumuz Kiera Van Ryk'ın değerli annesi Annemarie Van Ryk'ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Sevgili Kiera ve ailesinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı diliyoruz.

KULÜP İZİN VERMİŞTİ
Yaklaşık 2 ay önce AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu çeyrek finalinde Kuzeyboru ile karşı karşıya gelen THY'de Kiera Van Ryk maç sonu gözyaşlarına boğulmuştu. Ağlayan Van Ryk'ı teselli eden ise takım arkadaşları olmuştu. THY, Van Ryk'ın sezon bitmeden Kanada'ya gitmesine izin vermişti.

Kanserden annesini kaybeden Van Ryktan duygusal açıklama

3.5 AY SONRA SAHAYA ÇIKMIŞTI
Kanalı pasör çaprazı VNL'deki Çin maçında geri dönmüştü. Ryk, 3.5 ay sonra tekrar parkeye çıkmıştı.

Haberin Devamı

TAKIM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Zor günlerin ardından Kiera Van Ryk, yaşadıklarıyla ilgili şunları söyledi: Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sadece... Sadece teşekkür etmek istiyorum. Yani, belki geçiştirilir bir şekilde sıkça söylenen iki kelime gibi görünüyor ama gerçekten içtenlikle söylüyorum.

"ÇOK ŞANSLIYIM"
Demek istediğim, son birkaç yılda iniş çıkışlar yaşadım ve onlar benim neler yaşadığımı ve bunun ne kadar zor olduğunu biliyorlardı. Sanırım özellikle son birkaç ayda o ailenin etrafımda olması gerçekten çok güzel bir histi. Çekirdek ailemden daha fazlasına sahip olduğum için gerçekten çok minnettarım ve gerçekten çok şanslıyım. Söyleyebilecek pek fazla söz yok.

"BİZ SENİN YANINDA OLAN BİR BAŞKA AİLEYİZ'
Mesaj göndermeleri, kişisel olarak benimle olduklarını söylemeleri veya zor zamanlarda çiçekler göndermeleri küçük şeyler gibi gözükse de benim için biz senin yanında olan başka bir aileyiz, yaşadığın şeyde yalnız değilsin demek gibi. Yani demek istediğim bunu basit iki kelime olarak söylemiyorum tüm kalbimle teşekkür ediyorum

"BOSKOVIC, EGONU, HAAK'A KARŞI OYNADIM"
Sadece birkaç yıldır pasör çaprazı oynuyorum. Kariyerimin çoğunu smaçör olarak oynadım. Dolayısıyla son birkaç yıl yeni pozisyonumda kendimi bulmakla geçti. Boskovic, Egonu ve Bella Haak gibi oyunculara karşı oynayabildim; onlardan bir şeyler öğrendim ve neler yapabildiklerini deneyimledim.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ UZATILDI
Türk Hava Yolları, Kanadalı pasör çaprazı Kiera Van Ryk ile 2023-2024 sezonu için sözleşme uzattıklarını açıkladı.