Kasımpaşa Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu! Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu! Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

08.04.2023 - 23:48 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Oynanan müsabakada, Kasımpaşa'nın tecrübeli futbolcusu attığı gol ile tüm dikkatleri üzerine çekti ve Süper Lig kariyerinde bir ilki başardı.

Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

Süper Lig'in 28. hafta maçında Trabzonspor, Kasımpaşa ile kozlarını paylaştı. Kritik maç Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynandı. Kasımpaşa'nın tecrübeli futbolcusu, müsabakada attığı gol ile dikkat çekerken Süper Lig kariyerinde bir ilk yaşadı.

Haberin Devamı

TAKIMIN BAŞINDA DERELİOĞLU

Trabzonspor'da yaşanan Orhan Ak ayrılığı sonrası, Futbolcu İzleme Komitesi Koordinatörü İhsan Derelioğlu bu maçta takımın başına geçti.

Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

MUSTAFA ESKİHELLAÇ BU SEZON İLK KEZ SAHADA

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrasında ligden çekilen Gaziantep FK’dan kiralık olarak kadroya dahil edilen Mustafa Eskihellaç, Kasımpaşa formayla ilk maçına çıktı. Özdeş, bordo-mavililer karşısında 25 yaşındaki futbolcuya 11'de ilk kez görev verdi.

GOMEZ'İN ŞUTUNU GÜNAY ÇIKARTTI

Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 16. dakikada Maxi Gomez ile gole çok yaklaştı. Bakasetas'ın harika pasıyla savunma arkasına sarkan Maxi Gomez ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı, Kaleci Güvenç meşin yuvarlağı harika harika bir kurtarışla çıkardı.

Haberin Devamı

HARİKA FRİKİK GOLÜ

Kasımpaşa, müsabakanın 29. dakikasında Mounir Chouiar'ın harika frikik golü ile öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazında kullanılan frikikte Mounir Chouiar sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, barajı aşan top yakın köşeden ağlara gitti.

Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

MOUNIR'DEN BİR İLK

Bu gol ile Mouniar Chouiar, Süper Lig kariyerindeki ilk frikik golünü Uğurcan Çakır'a attı.

Opta'nın verilerine göre Süper Lig kariyerindeki ilk frikik golünü Trabzonspor filelerine gönderen Mounir Chouiar, Türkiye'ye geldiği 2021/22 sezonundan bu yana ligde attığı gollerin tamamını iç sahada kaydetti.

GOL OFSAYTA TAKILDI

45+2. dakikada Kasımpaşa'nın attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Tarkan Serbest'in sol iç kulvardan ceza sahasına çevirdiği topa dokunan Fall, ağları havalandırdı. Ancak pozisyonun tamamlanmasının ardından ofsayt bayrağı kaldırıldı.

MUSTAFA'NIN ATTIĞI GOL İPTAL EDİLDİ

Müsabakanın 56. dakikasında savunma arkasına sarkan Mustafa Eskihellaç yay üzerinden hafif sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Ancak VAR tavsiyesi üzerine kenara gelen hakem Burak Şeker, pozisyonun başında Eren Elmalı'ya faul yapıldığı tespit etti.

VISCA OYUNA DEVAM EDEMEDİ

Trabzonspor'da ikinci yarının başında oyuna giren Edin Visca, 66. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Visca'nın yerine Hamsik oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı

Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

NET FIRSAT KAÇTI

68. dakikada Mickael Malsa'nın pasında kontrolü sonrası penaltı noktası üzerinde bomboş kalan Mounir Chouiar, kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kaldı fakat Chouiar topu dışarıya attı.

PENALTI KARARI VE BİR GOL DAHA

Müsabakanın 75. dakikasında Valentin Eysseric'in pasında ceza alanı içerisinde topla buluşan Mamadou Fall, rakibinden sıyrılmak isterken Stefano Denswil'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi Burak Şeker, penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı vuruşunu kullanan Valentin Eysseric, takımı adına farkı 2'ye çıkardı.

2020'DEN SONRA İLK KEZ

Opta'nın verilerine göre Trabzonspor, Temmuz 2020'deki Konyaspor maçından bu yana ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasında hem frikik hem penaltı golünü Kasımpaşa'dan yedi.

Kasımpaşa - Trabzonspor maçına damga vurdu Süper Lig kariyerinde bir ilki yaşadı

Heyecan dolu maçı ev sahibi ekip Kasımpaşa 2-0'lık skorla kazandı.