Dünyadan Futbol Kenan Karaman'dan transfer cevabı! 'Benim için dönüm noktası oldu'

Kenan Karaman'dan transfer cevabı! 'Benim için dönüm noktası oldu'

16.12.2023 - 18:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Schalke 04'e imza atan Kenan Karaman, Alman basınına konuştu. Gurbetçi futbolcu, Schalke 04'teki geleceğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kenan Karamandan transfer cevabı Benim için dönüm noktası oldu

Bundesliga 2 ekiplerinden Schalke 04'te forma giyen milli futbolcu Kenan Karaman suskunluğunu bozdu. Beşiktaş'tan Schalke'ye transfer olduktan sonra yaşadıklarını anlatan Kenan Karaman, "İlk odak noktam şu anda sadece Schalke. Kulübün tekrar birinci lige çıkmasına yardımcı olmak istiyorum. Ben özel hayatımda huzura ve sessizliğe, sahada ise özgürlüğe ihtiyacı olan biriyim. En yüksek performansımı mental olarak kendimi iyi hissettiğimde gösterebiliyorum. Schalke'de ilk birkaç ay bu kolay olmadı. Transfer döneminin son günün Türkiye'den geldim. Antrenman performansımdan dolayı olumlu geri dönüşler almıştım zaten. Dortmund'a attığım derbi golü benim için dönüm noktası oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Schalke 04 taraftarlarıyla ilgili konuşan milli futbolcu, "Daha önce hiç böyle bir taraftar grubu görmedim. Onlar benzersiz! İkinci ligdeki iç saha maçlarına 60 bin taraftar geliyor. Türkiye'de böyle bir şey yok" dedi.

Schalke 04'ten ayrılacağını yönelik iddialara Kenan Karaman şu cevabı verdi: "Tamamen sezonun ikinci yarısına odaklanmış durumdayım. Burada kalacağımı söyleyebilirim."

Takımla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine Kenan Karaman, "Çok homojen bir soyunma odamız var. Sezon ilerledikçe bunu sahada göreceksiniz. Bazı takım arkadaşlarım hakkında yazılanları doğru bulmuyorum. Hem içeride hem de dışarı birlik olmalıyız" açıklamasını yaptı.

29 yaşındaki hücum oyuncusu bu sezon Schalke 04 formasını 14 resmi maçta giydi. Tecrübeli futbolcu bu süreçte 7 kez rakip fileleri havalandırdı. Kenan Karaman aynı süreçte 4 asist üretti.

Haberin Devamı

Schalke 04 ile sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek Kenan Karaman'ın güncel piyasa değeri 1 milyon 500 bin euro. A Milli Futbol Takımı'nda 31 kez şans bulan Kenan Karaman, 6 kez gol sevinci yaşadı.

Yazarlar