İtalya Serie A Kenan Yıldız'ın menajerinden transfer itirafı! A Milli Takım cevabı: Almanya hiç ilgilenmedi

Kenan Yıldız'ın menajerinden transfer itirafı! A Milli Takım cevabı: Almanya hiç ilgilenmedi

28.12.2023 - 18:05 | Son Güncellenme:

Juventus'un genç yeteneği Kenan Yıldız'ın menajeri, İtalyan basınına konuştu. 18 yaşındaki genç yeteneğin transferinin perde arkasını anlatan Hector Peris Ros, A Milli Futbol Takımı'nı tercih etmelerinin nedenini açıkladı.

Kenan Yıldızın menajerinden transfer itirafı A Milli Takım cevabı: Almanya hiç ilgilenmedi

Serie A ekiplerinden Juventus'ta forma giyen Kenan Yıldız son dönemde gösterdiği performansla parmak ısırttı. 18 yaşındaki genç oyuncunun menajeri Hector Peris Ros, Kenan Yıldız'la ilgili bilinmeyenleri İtalyan basınından Tuttosport'a anlattı.

Haberin Devamı

Kenan Yıldız'ın menajerliğini alma süreci hakkında konuşan Hector Peris Ros, "Dünya çapında en iyi genç yetenekleri bulma konusunda uzmanlaşmış olan bir ajans Kenan Yıldız'ı gördüğünde beni aradı. Bana 'bu oyuncu farklı, yardımına ihtiyacımız var' dediler. Ben de hem onunla hem de ailesiyle tanıştım ve onaylarını aldım" ifadelerini kullandı.

Kenan Yıldızın menajerinden transfer itirafı A Milli Takım cevabı: Almanya hiç ilgilenmedi

"YÜKSEK PROFİLE SAHİP KULÜPLERİN HEPSİ REDDETTİ"

Bayern Münih'te sözleşme yenileme konusunda genç kalındığını Pedri örneği üzerinden anlatan Hector Peris Ros, "Dürüst olmak gerekirse bilmiyoruz. Bu durum bize Pedri'yi hatırlatıyor. Kimse onu tanımıyordu. Real Madrid'e götürdük ama reddettiler. Hikayesi orada başladı ve daha sonra Barcelona'da filizlendi. Kenan ile birçok benzerlik var. Bayern Münih'te Hasan Salihamidzic ve Marco Neppe ile mükemmel ilişkilere rağmen sözleşme yenileme konusunda geç kaldılar. Almanya'da yüksek profile sahip kulüplerin hepsi onu reddetti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kenan Yıldız'ın Juventus'a transfer süreci hakkında gelen soruya Hector Peris Ros şu cevabı verdi:

"Kenan Yıldız'ın bugün Juventus'ta olması Matteo Tognozzi'nin sayesinde. Onu çok iyi tanıyordu. Haberi aldığında, o günlerde Juve'nin De Ligt'i Bayern Münih'e satışını tamamlamak üzere olmasına rağmen hiç vakit kaybetmedi. Gergin bir andı ama Juventus bu projeyle kazandı."

Kenan Yıldızın menajerinden transfer itirafı A Milli Takım cevabı: Almanya hiç ilgilenmedi

Kenan Yıldız'ın Juventus'ta şampiyonluklar yaşamak istediğini belirten Hector Peris Ros, "Kenan buraya goller atmak için geldi, ancak her şeyden önce şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için. Onu 10 yıl sonra burada hayal ediyorum. Eğer Juventus bir on numara istiyorsa, Kenan on numaradır. Onun rolü bu. Aşık olunacak bir adam. Kendisi için harika bir örnek olan Türk babasının yeteneği ve Alman annesinin disiplininin mükemmel bir birleşimi. Ne istediğini çok iyi biliyor" dedi.

"ALMANYA HİÇ İLGİLENMEDİ"

Almanya Milli Takımı'ndan Kenan Yıldız'a dair hiçbir ilgi gösterilmediğini dile getiren Hector Peris Ros, "Bunu gerçekten bilmiyoruz. Ama kimse gerçekten onu fark etmedi. Türkiye tek seçenekti, çünkü Almanya Milli Takımı, Kenan Yıldız ile hiç ilgilenmedi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Pedri'nin 2021'de Golden Boy ödülünü kazanmasının hatırlatılmasının ardından Kenan Yıldız'ın da bu potansiyelde olduğunu vurgulayan Hector Peris Ros, "Kenan elektrik gibi. Hedefleri ve hayal gücü var. Potansiyel olarak Pedri'nin derinliğine sahip. Juventus'ta kendisine yer bulacağına inanıyorum ve onun özelliklerine sahip bir oyuncunun gelecekte Golden Boy kazanabileceğine yüzde 100 eminim. Bundan hiç şüphem yok" açıklamasını yaptı.

Kenan Yıldızın menajerinden transfer itirafı A Milli Takım cevabı: Almanya hiç ilgilenmedi

Kenan Yıldız bu sezon Juventus'ta 7 maça çıktı ve 93 dakika sahada kaldı. 18 yaşındaki hücumcu bu süreçte 1 gol sevinci yaşadı. Serie A deviyle sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek Kenan Yıldız'ın güncel piyasa değeri 10 milyon euro.

SV Sallern altyapısında futbola başlayan Kenan Yıldız daha sonra Regensburg altyapısı ve Bayern Münih altyapısında da forma giydi. A Milli Futbol Takımı'nda 3 maçta şans bulan Kenan Yıldız, 1 gol atma başarısı gösterdi.

Yazarlar