Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'ndan 3. Lig yorumu: Pes etmeye yakın olduğum zamanlardı!

Kerem Aktürkoğlu'ndan 3. Lig yorumu: Pes etmeye yakın olduğum zamanlardı!

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu, UEFA TV'ye konuştu. A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008 başarısını yorumlayan Kerem Aktürkoğlu kariyerine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kerem Aktürkoğlundan 3. Lig yorumu: Pes etmeye yakın olduğum zamanlardı

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, UEFA TV'ye açıklamalarda bulundu. Kariyerinde örnek aldığı ismin Arda Turan olduğunu belirten Kerem Aktürkoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008'deki başarısına dair konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de en zorlandığı seviyenin 3. Lig'de olduğunu vurgulayan Kerem Aktürkoğlu, "Ben 3 sene farklı takımlarda, 3. Lig'de oynadım. Bence Türkiye'nin en zor ligi 3. Lig çünkü mücadele gücü çok fazla. Pes etmeye yakın olduğum zamanlardı. Futbolda başıma ne gelirse gelsin pes etmemeyi öğrendim. O pes etmemeyi, vazgeçmemeyi A Milli Takım'a seçilerek kendime kanıtlamış oldum" açıklamasını yaptı.

Harry Potter gol sevincinin hikayesini anlatan Kerem Aktürkoğlu, "Rakibi gol atarak silahsızlaştırdığımı düşünüyorum. Futbolda böyle şeylerin bence çok güzel durduğunu düşünüyorum. Herkese özel bir gol sevinci olması gerektiğini düşünüyorum. Benim de attığım gollerden sonra 'expelliarmus' yapmam hem anlamlı hem de güzel oluyor. Çocukluğumdan beri Harry Potter hayranıyım, gözlük taktıktan sonra beni ona benzetmeye başladılar. Ben de bu özlemimi hem kitapları okuyarak hem de filmleri tekrar tekrar izleyerek giderdim" diye konuştu.

Haberin Devamı

İdolünün Arda Turan olduğunu vurgulayan Kerem Aktürkoğlu, "İdolüm, benim mevkimde oynadığı için Arda Turan. Benim hayallerimi süsleyen ve sonrasında da başarıları ile benim idolüm olmuş bir insan" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2008 performansını değerlendiren Kerem Aktürkoğlu, "2008 Avrupa Şampiyonası, bizim jenerasyonumuzun büyük etkisinde kaldığı bir milli takımdı" dedi.

Kerem Aktürkoğlu bu sezon Galatasaray'da 41 maçta süre aldı. 25 yaşındaki sol kanat bu müsabakalarda 14 gol attı ve 8 asist üretme başarısı gösterdi.

25 yaşındaki hücum oyuncusunun Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Kerem Aktürkoğlu'nun güncel piyasa değeri 17 milyon euro.

Gölcükspor altyapısında yetişen Kerem Aktürkoğlu daha sonra Hisareynspor altyapısı, Başakşehir altyapısı, Bodrum FK, Karacabey Belediyespor ve 24 Erzincanspor'da forma giydi. Kerem Aktürkoğlu, A Milli Futbol Takımı'nda 26 maça çıktı ve 5 gol sevinci yaşadı.