Trabzonspor Kusursuz Fırtına! Trabzonspor'da sezonun en iyi rakamları

Kusursuz Fırtına! Trabzonspor'da sezonun en iyi rakamları

14.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Hatay karşısında bu sezon en fazla isabetli pas yaptığı (475), en fazla şut çektiği (24), en fazla rakip ceza alanında topla buluştuğu (51) ve en yüksek pas isabeti yakaladığı (yüzde 88) maçı oynadı.

Kusursuz Fırtına Trabzonsporda sezonun en iyi rakamları

Trabzonspor sahasında Atakaş Hatayspor’u 2-0 mağlup ederek kara bulutları dağıtırken, istatistik olarak kusursuza yakın bir performans ortaya koydu. Trezeguet ve Bardhi’nin golleriyle sahadan 3 puanla ayrılan Karadeniz ekibi hem taraftarıyla barıştı hem de geçen hafta Beşiktaş’a kaptırdığı üçüncü sırayı geri aldı.

Haberin Devamı

Bordo-mavili takım, Hatayspor karşısında hücum istatistiklerinde sezonun en iyi rakamlarına ulaştı. Bu sezon en fazla isabetli pas yaptığı (475, en fazla şut çektiği (24), rakip ceza sahasında en fazla topla buluştuğu (51) ve en yüksek pas isabet oranı yakaladığı (yüzde 88) lig maçını oynayan Trabzonspor alkış topladı. Karadeniz ekibinin bu performansı üçüncülük yarışı ve kupa mücadelesinde umutları yeşertti.

Trezeguet, Abdülkadir Ömür’ün takımdan ayrılmasıyla boşa çıkan 10 numaralı formayı giydiği Hatayspor maçında attığı güzel gol ve futboluyla beğeni kazandı. Süper Lig kariyerinde rakip ceza sahasında topla en fazla buluştuğu maçı oynayan Mısırlı yıldız, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

Meunier’den 2 maçta 2 asist

Karadeniz ekibinin ara transferdeki tek takviyesi olan Thomas Meunier iki maçta iki asiste imza attı. Gençlerbirliği ile oynanan kupa maçının son dakikasında Eren Elmalı’yı golle buluşturan Belçikalı sağ bek, Hatayspor karşılaşmasında ise Trezeguet’ye asist yaptı. Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk 2 maçta 2 asist yapan ilk savunma oyuncusu olan Meunier çok kısa sürede kalitesini gözler önüne serdi.

Yeni hedef Pendik

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında pazar günü deplasmanda Pendikspor’la karşılaşacak Trabzonspor’da hazırlıklar başladı. Hatayspor maçında 11’de forma giyen futbolcular yenilenme çalışması gerçekleştirdi. Diğer futbolcuların ise pas, koordinasyon, dayanıklılık ve şut çalışmasından sonra çift kale maç oynadıkları bildirildi.