Fransa Ligue 1 Kylian Mbappe'den Paris Saint Germain'e 200 milyon euro! Dev transfer operasyonu

Kylian Mbappe'den Paris Saint Germain'e 200 milyon euro! Dev transfer operasyonu

18.02.2024 - 19:25 | Son Güncellenme:

Ligue 1 devi Paris Saint Germain'den ayrılık kararı alan Kylian Mbappe'nin Fransız temsilcisinde yaklaşık 200 milyon euroluk bir tasarrufa yol açacağı ortaya çıktı. PSG'de kurmayların Mbappe sonrası dev isimlere yöneleceği iddia edildi.

Kylian Mbappeden Paris Saint Germaine 200 milyon euro Dev transfer operasyonu

Paris Saint Germain ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek Kylian Mbappe, uzun süre düşündükten sonra Fransız devinden ayrılık kararı aldı. 25 yaşındaki yıldızın vedası sonrası Paris Saint Germain'in inanılmaz bir tasarruf sağlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

The Times'ın haberine göre; Paris Saint Germain'in Kylian Mbappe'nin ayılığı sonrası bütçesinde 200 milyon euroluk bir tasarruf sağlayacağı belirtildi.

Paris Saint Germain'in Kylian Mbappe'nin ayrılığından sağlanacak 200 milyon euroluk tasarrufla UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek genç bir takım kurmak istediği aktarıldı. Fransız temsilcisinin, Luis Campos'a bu doğrultuda görev verdiği vurgulandı.

Kylian Mbappeden Paris Saint Germaine 200 milyon euro Dev transfer operasyonu

Paris Saint Germain'in Kylian Mbappe'nin ayrılığı sonrası transferdeki ilk hedefinin santrfor mevkisini güçlendirmek olduğu kaydedildi. Paris Saint Germain'in transfer listesinde Marcus Rashford ile Victor Osimhen gibi isimler olduğu belirtildi.

MBAPPE İÇİN MADRİD İDDİASI

Paris Saint Germain'den ayrılık kararı alan Kylian Mbappe'nin yönetim ve takım arkadaşlarıyla görüştüğü vurgulanmıştı. Fransız futbolcunun gelecek sezon Real Madrid'de forma giymesinin beklendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Kylian Mbappe bu sezon Paris Saint Germain'de 31 maça çıktı. Fransız yıldız bu süreçte 32 kez rakip fileleri havalandırdı. 25 yaşındaki sol kanat takım arkadaşlarına ise 7 gol pası verdi.

Kylian Mbappeden Paris Saint Germaine 200 milyon euro Dev transfer operasyonu

Paris Saint Germain'le sözleşmesi sezon sonunda bitecek Kylian Mbappe'nin güncel piyasa değeri 180 milyon euro.

AS Bondy altyapısında futbola başlayan Kylian Mbappe daha sonra Clairefontaine altyapısı ve Monaco'da oynadı. Paris Saint Germain, 2018-2019 sezonu başında 180 milyon euro ödeyerek Kylian Mbappe'yi renklerine bağladı.

25 yaşındaki sol kanat, Fransa Milli Takımı'nın formasını 75 kez giydi. Kylian Mbappe bu mücadelelerde 46 kez gol sevinci yaşadı.

Kylian Mbappeden Paris Saint Germaine 200 milyon euro Dev transfer operasyonu

Kylian Mbappe daha önce şu başarılara imza attı:

1 - FIFA Dünya Kupası şampiyonluğu
1 - UEFA Uluslar Ligi şampiyonluğu
1 - U19 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu
6 - Fransa Ligue 1 şampiyonluğu
3 - Fransa Süper Kupası şampiyonluğu
3 - Fransa Kupası şampiyonluğu
2 - Fransa Lig Kupası şampiyonluğu