Diğer Lutsenko finale önde girdi!

Lutsenko finale önde girdi!

15.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 159.8 kilometrelik Selçuk-Manisa-İzmir etabını UAE Emirates Takımı’ndan Jay Vine kazandı, Lutsenko son güne genel klasmanda önde girdi.

Lutsenko finale önde girdi

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Selçuk-Manisa-İzmir etabına, 24 takımdan 135 bisikletçi katıldı. Yarışın bu etabında bisikletçiler, İzmir’in Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinden Manisa’ya ulaşıp, Sabuncubeli Tüneli’nden geçerek İzmir’in Bornova ve Bayraklı ilçelerine gelip ve Karşıyaka İskelesi’nde finişi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi UAE Team Emirates’in Avustralyalı sporcusu Jay Vine, yarışı 3.36.51’lik derecesiyle birinci tamamladı. İkinciliği 7 saniye farkla Belçika’nın Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen, üçüncülüğü ise Kazakistan temsilcisi Astana’nın Hollandalı sporcusu Cees Bol aldı.

Bu yıl 3 etap zaferi bulunan Belçika’nın Alpecin-Deceuninck takımından Jasper Philipsen, sprint liderinin giydiği yeşil mayoyu, bir günün ardından İtalya’nın Green Project-Bardianicsf-Faizine takımından Luca Colnaghi’den devraldı. Tırmanış liderinin giyeceği kırmızı mayo, Lutsenko’dan bugünkü etabı kazanan Jay Vine’a geçti. Vine, bu etapta emaneten kırmızı mayoyu terletmişti.

Türkiye güzellikleri liderinin taşıyacağı beyaz mayo, Kolombiya’nın Medellin-EPM takımından Robigzon Oyola’da kaldı. TUR 2023’te Kazakistan’ın Astana takımından Alexey Lutsenko, genel klasman liderliği sürdürdü. Bugünkü İstanbul-Sultanahmet etabında da Lutsenko, turkuaz mayoyu taşıyacak.

Haberin Devamı