Basketbol Magic Johnson’dan iyisi Fenerbahçe Beko’da

Magic Johnson’dan iyisi Fenerbahçe Beko’da

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko’nun kadrosuna kattığı Nick Calathes, en çok sayıya giden pas veren isim olarak Euroleague tarihine geçmiş bir isim... Panathinaikos’taki coachu Rick Pitino asistleri için, “Magic Johnson’dan daha iyi” demişti

Magic Johnson’dan iyisi Fenerbahçe Beko’da

Transferde hareketli günler geçiren Fenerbahçe Beko, Yunan oyun kurucu Nick Calathes’i de 2 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı. Johnathan Motley, Samet Geyik, Scottie Wilbekin, Tonye Jekiri, Nigel Hayes-Davis, Carsen Edwards gibi isimleri kadrosuna katan sarı-lacivertliler geçtiğimiz haftalarda Nemanja Bjelica’yı da almış, NBA’de Golden State ile şampiyonluk yaşamış yıldız isimle transferde bombayı patlatarak büyük yankı uyandırmıştı.
Fenerbahçe Beko Coachu Dimitris Itoudis’in ısrarla istediği Nick Calathes ile transferde yeni bir bomba daha patlatılmış oldu. Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından biri olarak kabul edilen, Euroleague’de tüm zamanların asist liderliğini elinde bulunduran 1.96 boyundaki 33 yaşındaki basketbolcu, ülkesinin milli takımı için de son derece önemli bir isim olarak öne çıkıyor. Panathinaikos, Lokomotiv Kuban dışında Memphis Grizzlies formasıyla NBA tecrübesi de bulunan Calathes, geride kalan son iki sezonda ise Barcelona’da umduğunu bulamadı.
Panathinaikos döneminde antrenörü olan Amerikalı coach Rick Pitino, kendisinin en çok öne çıkan yönü olan asistleri için, “Magic Johnson’dan daha iyi” değerlendirmesinde bulunmuştu. Florida doğumlu olan Nick Calathes, Panathinaikos’taki ilk döneminde henüz 22 yaşında Euroleague şampiyonluğu yaşayarak erken yaştan itibaren üst düzey rekabetin içerisinde yer aldı. Yunan oyuncu, Euroleague tarihinde toplam 1711 asist ile birinci, 367 top çalmayla ikinci, 3451 verimlilik puanıyla da 13. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Yazarlar