Diğer Mario Balotelli ateş püskürdü! Taraftara olay hareket sonrası kendini savundu: Bu işi sürdürmemin bir anlamı yok

Mario Balotelli ateş püskürdü! Taraftara olay hareket sonrası kendini savundu: Bu işi sürdürmemin bir anlamı yok

07.11.2022 - 19:31 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor'dan sezon başında ayrıldıktan sonra İsviçre Ligi ekiplerinden Sion'a imza atan Mario Balotelli, Basel'le oynanan müsabakada ortalığı karıştıran isim oldu. Dünyaca ünlü santrfor, taraftara orta parmak gösterdikten sonra maçtan sonra tribünlere karşı cinsel organını işaret etmişti. Mario Balotelli, İsviçre Futbol Federasyonu'nun soruşturma kararı sonrası adeta ateş püskürdü.

Mario Balotelli ateş püskürdü Taraftara olay hareket sonrası kendini savundu: Bu işi sürdürmemin bir anlamı yok

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'da geçtiğimiz sezon muhteşem bir performansa imza atan Mario Balotelli, yeni sezon öncesinde Sion'la anlaşma sağladı. 32 yaşındaki İtalyan golcü, Sion'un Basel'le oynadığı mücadelede yaptığı hareketlerle gündemi salladı. İsviçre'de ırkçılığa maruz kaldığını iddia eden Mario Balotelli, İsviçre Futbol Federasyonu'nun soruşturma kararına çok sinirlendi.

Haberin Devamı

Sion kariyeri gollerle başlayan Mario Balotell, İsviçre Süper Ligi'nin 15'inci haftasında Basel deplasmanında müsabakaya ilk 11'de başladı. Yıldız futbolcu, İsviçre'de 4 gol atma başarısı göstermişti. Sion'un Basel'le oynadığı mücadelenin 63'üncü dakikasında Mario Balotelli kenara geldi. Yaşadığı sakatlık sonrası Basel tribünleri tarafından ıslıklanan Mario Balotelli bu tepki sonrası adeta çılgına döndü.

İtalyan santrfor, Basel taraftarlarının bulunduğu tribüne doğru orta parmak işareti yaptı. Bu tepki sonrası Basel taraftarları çok sinirlendi. Basel tribünlerinde Mario Balotelli'ye yönelik ırkçı tezahüratlar başladı. Bu pozisyonda hakem herhangi bir kart göstermedi. VAR'dan da bir uyarı gelmeyince Mario Balotelli müsabakayı kırmızı kart görmeden tamamladı.

Haberin Devamı

CİNSEL ORGANINI GÖSTERDİ

Mario Balotelli'nin Basel taraftarına tepkisi kenara gelmesinin ardından devam etti. 32 yaşındaki oyuncu kenara geldiği sırada bu kez cinsel organını tribünlere gösterdi. Basel taraftarları bu harekete çok sinirlendi. İsviçre basınından Le Matin'de yer alan haberde; Mario Balotelli'nin kendisine yönelik ırkçı tezahüratlar sonrasında bu kadar sinirlendiği kaydedildi.

İsviçre basınından Blick'te yer alan haberde; Mario Balotelli'nin orta parmak hareketi sonrası Basel tribünlerine doğru bir saldırı girişiminde bulunduğu ancak Sion yetkililerinin son anda yıldız futbolcuyu önlediği yazıldı.

Sion Başkanı Christian Constantin, Mario Balotelli'nin yaptığı hareketleri görmediğini ve olayın büyütülmemesi gerektiğini savundu. Christian Constantin açıklamasında, "Bu tartışmalardan önce Balotelli'ye kırmızı kartla sonuçlanabilecek sert bir faul yapıldı fakat hakem bunu görmezden geldi. Eğer düdük çalınsaydı bu olayların hiçbiri yaşanmayacaktı. Parmağa gelince, resimleri henüz görmedim. Ama VAR müdahale etmemişse benim için bitmiştir" ifadelerini kullandı.

Mario Balotelli ateş püskürdü Taraftara olay hareket sonrası kendini savundu: Bu işi sürdürmemin bir anlamı yok

TEKNİK DİREKTÖR TEPKİ GÖSTERDİ

Mario Balotelli'nin orta parmak göstermesiyle ilgili maçın ardından gelen soruyu cevaplayan Sion Teknik Direktörü Paolo Tramezzani, "Eğer bu gerçekten olduysa, o zaman bu bir futbol sahasına ait bir hareket değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

FEDERASYON SORUŞTURMA BAŞLATTI

Mario Balotelli'yle ilgili ilk hamle İsviçre Futbol Federasyonu'ndan geldi. İtalyan santrforun bu hareketleri sonrası yıldız golcü için soruşturma başlatıldı. Mario Balotelli'nin 5 maça kadar ceza alabileceği kaydedildi.

BALOTELLI PATLADI: NASIL BİR MAFYA OLDUĞUNUZU BİLMİYORUM

Mario Balotelli yaşananların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 32 yaşındaki oyuncu İsviçre Futbol Federasyonu'nun kendisiyle ilgili soruşturma başlatmasının ardından, "İsviçre Futbol Federasyonu! Nasıl bir mafya olduğunuzu bilmiyorum ama bana inanın ben ve benim gibi futbolcular böylesine adaletsiz, manipüle edilen ve yolsuzlukla dolu bir ligde oynamaktan utanıyor. Burada yolsuzluğun hüküm sürdüğü bir saltanat kurulmuş. Bu ligin utanç verici halini tüm dünya görmeli. Futbol ciddi bir iştir, hakemler de dahil herkes işini ciddi bir şekilde yapmak zorunda. Sahada maruz kaldığım fauller, rakip oyuncuların ve rakip taraftarların hakaretleri sırasında bir şeyler yapılmayacaksa bu işi sürdürmemin bir anlamı yok. Ben bir hata yaptıysam cezasını çekerim. Peki, federasyon hata yapınca? Hakemler hata yapınca? Onlar da cezalarını çekmeli" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mario Balotelli ateş püskürdü Taraftara olay hareket sonrası kendini savundu: Bu işi sürdürmemin bir anlamı yok

DAHA ÖNCE DE RAHAT DURMADI

Mario Balotelli kariyeri boyunca yaptığı vukuatlarla hafızalara geldi. Manchester City'de forma giydiği dönemde antrenmanda Roberto Mancini ile kavga ettiği görüntüler sosyal medyada yer bulmuştu. Roberto Mancini yaşananlar sonrasında bir açıklama yapmış ve "Takım arkadaşı olsaydım onu her gün döverdim. Deli ama onu çok seviyorum" diye konuşmuştu.

Mario Balotelli, Manchester City'de forma giydiği dönemde İtalyan oyuncunun olduğu bir antrenmanı küçük taraftar izlemeye geldi. Mario Balotelli'nin okulda olması gerektiğini hatırlattığı çocuk, kendisine zorbalık yapıldığını dile getirdi. Mario Balotelli daha sonra çocuk ve annesiyle birlikte okulu basmaya gitmişti.

Los Angeles Galaxy ile Manchester City arasında oynanan hazırlık maçında topun üstünde dönerek topukla vurup net bir golü kaçıran Balotelli; Edin Dzeko ve Roberto Mancini'yi çıldırtmıştı. Inter'de oynarken Kazan deplasmanında Jose Mourinho'nun "Tek forvetimsin, sarı kartın var, sakın kart görme" uyarısını dikkat almayan Balotelli, ikinci yarının hemen başında kırmızı kart görmüştü.

Haberin Devamı

Balotelli son olarak Adana Demirspor forması giyerken Ümraniyespor'la oynanan karşılaşma sonrası teknik direktör Vincenzo Montella ile tartışma yaşamıştı. Adana Demirspor'lu futbolcuların ve teknik heyetin araya girmesiyle olay yatıştırılmıştı.