Motor Sporlari Max Verstappen, Schumacher'in rekorunu egale etti

Max Verstappen, Schumacher'in rekorunu egale etti

24.10.2022 - 09:58 | Son Güncellenme:

Formula 1'de sezonun 19. yarışı olan ABD Grand Prix'si heyecanı yaşandı. Daha önce şampiyonluğunu ilan eden Max Verstappen yarışı galibiyetle tamamlarken, takımı Red Bull'u da şampiyonluğa ulaştuırdı. Hollandalı pilot aynı zamanda Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in de rekorunu egale etmeyi başardı. İşte detaylar...

Max Verstappen, Schumacherin rekorunu egale etti

Formula 1'de sezonun 19. yarışı olan ABD Grand Prix'si heyecanı yaşandı. Nefesleri kesen yarışta üst üste 2. şampiyonluğunu ilan eden Max Verstappen kazanmayı başardı. Zorlu mücadele sonunda ayrıca Hollandalı pilot tarihi bir rekora da imza attı.

Haberin Devamı

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Carlos Sainz, henüz ilk virajda yaşadığı temas sonrası spin atarak yarışa veda etti ve hayal kırıklığı yaşadı. Damalı bayrağı Red Bull'dan Max Verstappen ilk sırada geçerken, Mercedes'ten Lewis Hamiltın yarışı 2. sırada tamamladı. Güç ünitesinde değişiklik gerçekleştirildiği için grid cezası alan ve yarışa geriden başlayan Charles Leclerc ise iyi bir çıkış yakalayarak podyumun son basamağına çıktı.

HAMİLTON VERSTAPPEN'E ENGEL OLAMADI

Bu sezon henüz galibiyeti olmayan 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton ise ilk zaferine çok yaklaşmasına rağmen Max Verstappen'e engel olamadı. Hamilton, son 6 turda Verstappen'e geçilerek yarışı 2. sırada tamamladı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON RED BULL

Zorlu mücadelede Max Verstappen'in zafere ulaşmasıyla Red Bull'da takımlar şampiyonluğunu ilan etti. Amerika Grand Prix'sinin ardından 2013 yılından sonra Avusturya ekibi ilk kez takımlar şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

SCHUMACHER VE VETTEL'İN REKORUNU EGALE ETTİ

Bu sezon 13. yarış zaferine ulaşan Max Verstappen, Formula 1 efsanesi Michael Schumacher'in ve şu anda Aston Martin'de yarışan 4 kez dünya şampiyonu Sebastian Vettel'in bir sezonda en çok kazanma rekorunu egale etmeyi başardı. Hollandalı sürücü bu sezon bir yarış daha kazanması halinde tarihe adını yazdıracak.

Yazarlar