Dünyadan Futbol Arjantin Ligi'nde tarihi olay! River Plate, Boca Juniors'ı şampiyon yaptı

Arjantin Ligi'nde tarihi olay! River Plate, Boca Juniors'ı şampiyon yaptı

24.10.2022 - 09:17 | Son Güncellenme:

Futbolseverler tarafından dünyanın en ateşli rekabetleri arasında gösterilen Boca Juniors ile River Plate arasında bu sefer uzun yıllar konuşulacak tarihi bir olay meydana geldi.

Arjantin Liginde tarihi olay River Plate, Boca Juniorsı şampiyon yaptı

Dünyanın en ateşli rekabetleri arasında yer alan Boca Juniors ile River Plate mücadelesi bu sefer farklı bir olay ile gündeme geldi. Arjantin Ligi'nde Boca Juniors şampiyonluğa uzanırken River Plate'in büyük bir desteği oldu.

Haberin Devamı

Arjantin Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi son haftaya kaldı. Boca Juniors 51 puanla son haftaya lider girerken, 2. sırada ise Racing Club bulunuyordu.

ZOR MÜCADELELER

Ligin son haftasında River Plate, ezeli rakibi lider Boca Juniors'ın en yakın takipçisi Racing Club ile karşı karşıya gelirken, Boca Juniors ise sahasında Independiente'yi konuk etti. Boca Juniors'ın kazanamaması halinde kaderi ezeli rakibi River Plate'in elindeydi.

TARİHİ OLAY

Boca Juniors sahasında Independiente ile 2-2 berabere kalarak puanını 52'ye yükseltti ancak Racing Club'a büyük fırsat sundu. Buna rağmen River Plate, Racing Club'ı 90+5'teki golle 2-1 yenerek, Boca Juniors'ın şampiyonluğunu ilan etmesine yardımcı oldu.

Arjantin Liginde tarihi olay River Plate, Boca Juniorsı şampiyon yaptı

ŞAMPİYONLUĞU ELİNİN TERSİYLE İTTİ

Haberin Devamı

Racing Club, 90+3. dakikada Jonathan Galvan'ın penaltı kaçırmasıyla, şampiyonluğu adeta elinin tersiyle itti. River Plate, Miguel Borja'ın 90+5'teki golüyle maçı 2-1 kazandı ve Racing Club'ın şampiyonluk umutlarını tarihe gömdü.

Arjantin Liginde tarihi olay River Plate, Boca Juniorsı şampiyon yaptı

ARMANİ KALESİNDE DEVLEŞTİ

Arjantin ile Dünya Kupası için Katar'a gitmeye kararlı görünen River Plate kalecisi Franco Armani, adeta kalesinde devleşti ve galibiyeti getiren kilit oyuncular arasında yer almayı başardı. Arjantin basını da tecrübeli kaleciye manşetlerinde yer verdiler.

GALLARDO: DEĞERLERİMİZE SAYGI DUYUYORUZ

2014 yılından bu yana River Plate’in başında yer alan ve geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile Racing Club maçının ardından görevden ayrılacağını açıklayan Marcelo Gallardo, son maçının ardından açıklamalarda bulundu. Boca Juniors’ın şampiyon olmasını değerlendiren Gallardo, yaptıkları işe saygı duyduklarını ve bundan dolayı mutlu olduklarını vurguladı. Gallardo yaptığı açıklamada, “Ebedi rakibimize fayda sağlamış olsam da gurur duyuyorum. Her şeyin şüpheyle karşılandığı, her şeyin çok küçük ve hatta değerlerden yoksun olduğu bir ülkede saygı ve itibarımız koruduk. Ebedi rakibimize fayda sağlamış olsam da gurur duyuyorum. Kızgın veya hayal kırıklığına uğramış River Plate taraftarları varsa anlıyorum ama bugün değerlerimize ve ne olduğumuza saygı duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Yazarlar