Voleybol Mehmet Akif Üstündağ: Bu çıkış artarak sürecek

Mehmet Akif Üstündağ: Bu çıkış artarak sürecek

21.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, iki Türk takımının Süper Final’de olmasıyla gurur duyduklarını belirtti, “Bu başarılar, alınan sonuçlar Türkiye’de voleybolun nerelere geldiğinin en büyük göstergesi” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Eczacıbaşı Dynavit ile Vakıfbank’ın oynayacağı Süper Final öncesinde TRT Spor’un sorularını yanıtladı, çok gururlu olduğunu vurguladı. İtalya’nın Torino kentinde büyük bir heyecan yaşadıklarını belirten Üstündağ, “Öncelikle şunu söylemeliyim ki Türk sporu adına gerçekten çok gurur duyduğum bir gün. Camianın başkanı olarak, böyle büyük bir organizasyonda iki Türk takımının final oynaması, Türkiye’de voleybolun nerelere geldiğinin en büyük göstergesi” dedi.

TVF Başkanı Üstündağ şöyle devam etti: “Sadece kadınlarda değil, erkeklerde de Halkbank şanssız bir şekilde Şampiyonlar Ligi’ne veda etmese bugün Eczacıbaşı Dynavit ve Vakıfbank’ın ardından onları da finalde seyredebilirdik. Baktığınız zaman Misli. com Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi’ndeki takımlarımızın yanında, milli takım seviyesinde de voleyboldaki çıkışımızın artarak devam edeceğini düşünüyorum.” Cumhuriyetin 100. yılında yakalanan bu başarının kendilerinin sevincini katladığını hatırlatan Üstündağ, “İtalya ev sahipliğini alırken, kendi takımlarından birinin Süper Final’de boy göstereceğini düşünmüştü. Ama spor bu, olmayınca olmuyor. Taraflı tarafsız herkesin şu anki tek düşüncesi Misli.com Sultanlar Ligi’nin dünyanın en iyi ligi olduğu” diye konuştu.

Haberin Devamı