Voleybol Mehmet Akif Üstündağ canlı yayında müjdeyi verdi! 'Ev sahibi olacağız'

Mehmet Akif Üstündağ canlı yayında müjdeyi verdi! 'Ev sahibi olacağız'

26.09.2023 - 11:46 | Son Güncellenme:

Son 22 maçta 22 galibiyet elde eden ve son olarak olimpiyatlara katılım hakkı elde eden Filenin Sultanları'nda Başkan Mehmet Akif Üstündağ canlı yayında müjdeyi verdi

Mehmet Akif Üstündağ canlı yayında müjdeyi verdi Ev sahibi olacağız

Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'nda oynadığı 7 maçı da kazanarak olimpiyatlara katılım hakkı elde eden Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı, yurda döndü. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ canlı yayında müjdeyi verdi.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 22 GALİBİYET 3 KUPA
VNL'de şampiyon olan ve Avrupa Şampiyonası’nda 8'de 8 yaparak altına uzanan Filenin Sultanları 15 maçlık namağlup serisi yakalamıştı. Sonrasında olimpiyat elemelerinde oynanan 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sultanlar toplamda 22 galibiyet elde etti. Bu seri içinde Türkiye 3 kupa kazandı. Japonya'da oynanan elemeleri birinci tamamlayanlara FIVB tarafından Dünya Kupası veriliyor.

FARK OLDUKÇA AÇILDI
FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Sıralaması’nın zirvesindeki Türkiye, Tokyo’daki olimpiyat elemelerinin ardından rakipleriyle farkı açtı. Santarelli yönetimindeki ekip 397.46 puanla zirvede yer alırken, ikinci sıradaki Sırbistan 359.30, üçüncü sıradaki Amerika Birleşik Devletleri 357.65 puanla Filenin Sultanları’nı takip etti.

Haberin Devamı

ÜSTÜNDAĞ'DAN AÇIKLAMA
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TRT Spor'da önemli açıklamalarda bulundu: "Bu camia bizi layık gördü, bizim de tek görevimiz var. En iyi şekilde temsil etmek. Üzdüğüm biri varsa camiamdan, ülkemden özür diliyorum."

'LOS ANGELES OLİMPYATLARI'NA KADAR 1 NUMARAYIZ'
"2024 Mayıs deniyor ya... Ben diyorum ki 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na kadar dünya 1 numarası olacağız."

'2026 AVRUPA ŞAMPİYONASI BİZDE'
"Müjdeyi vereyim. 2026 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliği bizde. Ortak bir ev sahipliği olacak ancak final aşamaları da bizde. 2027 için de görüşmelerimiz sürüyor."