Fenerbahçe Mert Hakan Yandaş: Bence çok net bir penaltı!

Mert Hakan Yandaş: Bence çok net bir penaltı!

24.02.2024 - 23:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mert Hakan Yandaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettikleri mücadelenin ardından konuştu.

Mert Hakan Yandaş: Bence çok net bir penaltı

Süper Lig'in 27'nci haftasında Kasımpaşa engelini 2-1'lik skorla geçen Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Oynadıkları oyunu daha da güçlendirmeleri gerektiğini ifade eden Mert Hakan Yandaş, “Önde iyi baskı yaptılar. Orada biraz zayıf kaldık. Bunu hafta içi değerlendireceğimizi düşünüyorum. Hocamızın da bize eksiklerimizi anlatacağını düşünüyorum. Oyunu biraz daha güçlendirmemiz lazım bunun farkındayız. Galip gelmek son 11 haftaya girmişken çok önemli. Bir de 2 haftadır böyle anlamlı galibiyetler bizi daha da mutlu ediyor. İnşallah kazanmaya devam ederiz. Her maç final bizim için. İnşallah her maç aynı coşkuyla devam ederiz. Kazandığımız için mutluyuz. Eksiklerimizi de çalışacağız. Golüme gelince de son idmanda Bonucci ile frikik çalıştık. O bana yarın baskı yapmaya geleceğim. Yarın da frikikten gol ataksın dedi. Bugün de maçta önce gol atarsan seni bekliyorum dedi. Golün yarısı onun. Dün çok iyi çalıştırdı beni. Oda topa inanılmaz vuruyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarının bugünkü maçtaki desteğiyle alakalı yorumlarda bulunan Yandaş, “Problem olduğunu düşünmüyorum. Bunlar olacak. Deplasmanda da her maçı kazanıyoruz. Dediğim gibi biz oyunumuzu güçlendirmemiz gerekiyor. Bunun da farkındayız. Bugün ki tribün olduğu sürece iç sahada bizim en büyük kozumuz olacak. Geçen hafta yaptığım konuşmanın değeri ortaya çıktı. Anlamlı oldu. Fenerbahçe birlikte olduğu sürece yıkılması imkansız bir camiadır. Bunu bir kez daha gösterdi. Bugün taraftarımıza ayrı bir parantez açmak istiyorum. Maçın sonuna kadar iyi oynamasak da arkamızda durdular. Bugün bizi yerdeyken ayağa kaldıran onlar oldu. Önemli olan günün sonunda ne olduğudur. Sezon sonuna kadar dişimizi sıkalım. Nelerle mücadele ettiğimizi onlarda biliyor. En azından sezon sonuna kadar birlikte kalalım, sonra faturayı kime keseceklerse kessinler” şeklinde konuştu.

“TEK HATAM SADECE KENDİM KIRMIZI KART YEMEM, FRED’İ BEN ATTIRMADIM”

Ligde yediği kırmızı karttan sonra maça çıkmayı dört gözle beklediği ifade eden milli oyuncu, “Bende ailemde iki haftadır gülmeye başladık. Kendi hatalarımda var bunda yol açtığım. Belki de bir nasihat bin musibetten iyidir. Başıma talihsiz bir şey geldi. Oradaki tek hatam sadece kendim kırmızı kart yemem. Fred’i ben attırmadım. Öyle bir algı oluştu. Ama dediğim gibi başımıza gelen her olayda bir hayır vardır. Ondan sonra sahaya çıkmayı dört gözle bekledim. Sahaya çıkmak için de güçlü olmam gerektiğini biliyordum. İki haftadır da o şans bana geldi. Çok mutluyum, çok şükür. Ailem ve bende gülmeyi özlemişiz” dedi.

Haberin Devamı

“UZAKTAN GOL ATACAĞIMA DAİR BUGÜN BİRÇOK KİŞİDEN MESAJ ALDIM”

Süper Lig’deki ilk frikik golünü attığı için çok mutlu olduğunu ifade eden 29 yaşındaki orta saha, “Bugün aslında ilk yarıda da 2-3 pozisyonum var. Uzaktan gol atacağıma dair bugün birçok kişiden mesaj aldım. Onlarda beni inandırdılar. Benim içimde de bir his vardı. Bunun frikikten olacağını düşünmüyordum çünkü kariyerimde Süper Lig’de ilk frikik golüm. Özel oldu benim için. O yüzden çok mutluyum” yorumlarında bulundu.

“ŞAMPİYON OLURSAK DÜNYANIN EN MUTLU İNSANLARINDAN BİRİ OLURUM”

Mücadele etmek istediği için takımda kaldığını ifade eden Mert Hakan Yandaş, “3,5 sezon olmuştu devre arasındayken. Gerçekten işin arka kısmında bir sürü emek var. Bir sürü mücadele var. Yaptığımız yanlışlarda var. O günkü şartlar camia için belki de gitmemi gerektiriyordu. Kalıp mücadelede etmek istedim. Bu sezon hedefe ulaşabileceğimizi hissettim. Bir yerde benim de sahneye çıkabileceğimi düşündüm. Mücadele etmek istedim ve 1 dakika oynamasam bile sezon sonu şampiyonluğu görmek istiyordum. Rabbim’de nasip etti. 2 haftadır arkadaşlarıma yardımcı oluyorum. Şampiyon olursak dünyanın en mutlu insanlarından biri olurum. Camiada öyle zaten. Gerisinin pek bir önemi yok” ifadelerinde bulundu.

Haberin Devamı

“İNŞALLAH SEZON SONUNDA HEP BİRLİKTE SEVİNÇTEN AĞLARIZ”

Zor günlerde yanında olan insanlara teşekkür eden Yandaş, “Dediğim gibi uzun süredir forma şansı bekliyorum. Kendimi de hazır tutmaya çalışıyorum. Yaklaşık 2-3 ay sonra ilk Adana maçıyla gelen bir şans vardı. Hocamızda bu günleri hesapladığını söylemişti bana. Sabırlı olmam gerektiği ve zamanı geldiğinde iyi şeyler olacağına inandı. Çünkü Samandıra’da birlikte olduğumuz için dışarıdan gözükmeyen şeyleri birbirimize yakın olduğumuz için görüp anlayabiliyoruz. Zor günlerde yanımda olan insanlara çok teşekkür ediyorum. Daha hiçbir şey başarmadık. İnşallah sezon sonunda hep birlikte sevinçten ağlarız. Michy özgüveni yüksek bir oyuncu. Gol atmayı da çok seviyor. Penaltı olduğundan ben izleyemedim açıkçası, orada bir duygu patlaması yaşadık. Gol sevinci hep beraber yaşadık. Bende kendimi tutmadım ve takım arkadaşlarım yanına gittim. Çok stresliydi bizim için. İnşallah bundan şampiyonluğun habercisi olur. Saha kenarında konuşamadık heyecandan ama bence çok net bir penaltı. Bunun üzerine tartışmak ülkemizde gelenekselleşen algı oluşturma kısmına girer. Yüzde yüz penaltı. Hakem orada autu gösterdi, pozisyon penaltıya döndü” diyerek sözlerini noktaladı.