Diğer Mete Gazoz'un şampiyonluğu dünya basınında! 'Çelikten sinirleriyle kazandı'

Mete Gazoz'un şampiyonluğu dünya basınında! 'Çelikten sinirleriyle kazandı'

07.08.2023 - 18:13 | Son Güncellenme:

Dünya şampiyonu olmasının ardından bir çok ülkede Mete Gazoz manşetleri süsledi. Almanya'da 'Bir kez daha olimpiyat şampiyonu olmak için her şeye sahip olduğunu Berlin'de gösterdi', İtalya'da 'Rakibine gümüş madalya ve güzel bir Fransa rüyası bıraktı' ifadeleri kullanıldı. Türk okçu için dünya genelinde Google aramaları da tavan yaptı.

Mete Gazozun şampiyonluğu dünya basınında Çelikten sinirleriyle kazandı

Mete Gazoz'un Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanması, tüm dünyada yankı uyandırdı. Okçuluk federasyonları ile ülke basınlarının haberlerinde büyük bir başarı olarak değerlendirilen zaferle ilgili haberlere yer verildi.

Haberin Devamı

Dünya Okçuluk Federasyonu'nun internet sitesinde Mete Gazoz'a sayfanın manşetinde yer verildi. Haberde Mete Gazoz'un şiddetli yağmur altında konsantrasyonunu koruyarak altın madalyaya uzandığı belirtildi. Mete Gazoz'un 1976'da Darrell Pace'ten bu yana dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını eş zamanlı olarak elinde tutan ilk sporcu olduğu vurgulandı.

Mete Gazozun şampiyonluğu dünya basınında Çelikten sinirleriyle kazandı

"ÇELİKTEN SİNİRLERİYLE KAZANDI"

Almanya Atıcılık Federasyonu sitesinde şu satırlara yer verildi: 'Mete Gazoz final maçını çelikten sinirleriyle kazandı. Olimpiyat şampiyonuydu şimdi de dünya şampiyonu oldu. Tokyo Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'un bir hayali var: Olimpiyat şampiyonu unvanını koruyan ilk okçu olmak istiyor. 24 yaşındaki sporcu Berlin'de, bunun için gereken her şeye sahip olduğunu kanıtladı."

Haberin Devamı

"NESPOLI'Yİ YENDİĞİ GİBİ YENDİ"

İtalya Okçuluk Federasyonu internet sitesinde şu ifadeler kullanıldı: "Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Tokyo'daki finalde İtalyan Nespoli'ye karşı olduğu gibi, son okunda 10 puanla ilk dünya şampiyonluğunu eve götürme fırsatını kaçırmadı ve mücadeleyi kazanarak rakibine gümüş madalya ve güzel bir Fransa rüyası bıraktı"

"SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA KAZANDI"

Fransa'dan L'Equipe gazetesi 'Türk Mete Gazoz okçulukta dünya şampiyonu' başlıklı haber yayınladı: "Olimpiyat altın madalyasından iki yıl sonra Mete Gazoz, Berlin Olimpiyat Parkı'nda seyircilerin coşkusunu azaltan sağanak yağmur altında ilk kez dünya şampiyonu unvanını kazandı".

Mete Gazozun şampiyonluğu dünya basınında Çelikten sinirleriyle kazandı

"KOLEKSİYONUNA ALTINI EKLEDİ"

Olimpik spor haberlerinin uluslararası portalı Inside the Games'te "Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, şiddetli rüzgar ve sağanak yağmurun olduğu bir günde koleksiyonuna dünya şampiyonası altınını ekledi" denildi.

SARA LOPEZ VE PAULO COELHO'DAN MESAJ

Gelmiş geçmiş en iyi okçulardan biri olarak gösterilen Kolombiyalı Sara Lopez, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımla Mete Gazoz'u 'efsanevi' diyerek kutladı. Ünlü yazar Paulo Coelho da Gazoz'u Twitter hesabından "Şampiyon!" mesajıyla tebrik etti.

Mete Gazozun şampiyonluğu dünya basınında Çelikten sinirleriyle kazandı

GOOGLE ARAMALARI TAVAN YAPTI

Dünya çapında web üzerinde de genç sporcuya yoğun ilgi gösterildi. Tüm dünyadaki Google aramaları milli okçunun şampiyon olmasının ardından tavan yaptı. Azerbaycan, Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada, Türkiye dışında Mete Gazoz hakkında web'de en çok aramanın yapıldığı ülkeler olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

Yazarlar