Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem hatalarının affedilmeyeceği bir maçtı. Fırat Aydınus, maçın başında gelen gol ile tansiyonu düşen karşılaşmayı sürekli kontrolünde tuttu. Faullerde çok dikkatliydi. Avantajı gözetmeden oyunu durdurdu ve maçın bozulmasına izin vermedi. Pozisyonları yakından izleyerek topa ve rakibe yapılan müdahaleleri doğru yorumladı. Ancak iki kez topun istemeden de olsa kendisine çarpmasını engelleyemedi.
Kartlarını çıkarmadan oyunculara otoritesini kabul ettirdi. Topsuz alanda Ekrem-Semih arasındaki ikili mücadeledeki devam kararında haklıydı. Emre ile Mahmut arasında yaşanan gerginlikte önce oyunu durdurmalı, ardından enerjik davranarak iki oyuncuyu da uyarmalıydı. Ekrem'e, Emre'ye yaptığı faulden sonra sarı kartını doğru kullandı.
İki takım oyuncularının da birbirlerine karşı sportmence davranışlarını anlayınca maçı akışına bırakarak skoru etkileyecek kararlardan uzak durdu. Aydınus özgüveni, motivasyonu, yardımcıları ile uyumu ve faullerdeki tutarlı kararları ile iyi bir yönetim ortaya koydu.