Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İki takım futbolcularının da aşırı gergin başladığı karşılaşmada Bülent Yıldırım da sakin görünmesine rağmen tedirgindi.
Geçen haftaki Fenerbahçe - Gaziantepspor maçında aşırı gösterilen kartlardan dolayı öncelikle kartına başvurmadan oyuncuları uyarma tarzını seçti. Arkadan yapılan müdahalelerde de kartını kullanmadı. Koray, Selçuk ve Colman'a yaptıkları faullerden sonra sarı kartını kullanabilirdi.
Köşe vuruşu öncesi ceza alanında Batuhan ile Egemen'in birbirini itmesinde ve tutmasında atışı kullandırmadan oyuncuları uyarmalıydı. İlk devrenin son dakikası içinde Alanzinho'nun kale içine ortaladığı topa yükselen Mustafa Yumlu, Nadarevic'i iteleyerek golü attı. İptal kararında haklıydı.
İkinci devre Egemen'e Batuhan'a arkadan yaptığı faul ile kararına itiraz eden Umut ve Sezer'e sarı kartını doğru kullandı. Koray'ın penaltı beklentisi içinde yerde kaldığı pozisyondaki devam kararında haklıydı. Rakibi topa temas etmişti. Burak ceza alanı içerisinde Volkan Yaman'ı arkadan çekerek düşürdü. Ardından attığı golü iptal etmekte haklıydı.
Uzatma dakikaları içinde taç atışında oyuncuların birbirlerine karşı yaptıkları kural dışı davranışlarda daha aktif davranarak önlem almalıydı. O karışıklıkta sadece Alper'e kartını kullandı.
Yıldırım kart uygulamalarında hatalar yapsa da maçta verdiği kritik pozisyonlardaki doğru kararlarıyla skoru etkilemeden iyi bir yönetim sergiledi.