Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hüseyin Sabancı genç ve deneyimsiz bir hakem. MHK ligde hiçbir iddiası olmayan Galatasaray'ın maçında görevlendirerek kendisine şans tanımak istedi.
İlk yarı Sabri'nin kayarak Korhan'a yaptığı faulden sonra oyunun bozulmasına izin vermeyeceğini futbolculara gösterdi. Serbest vuruşta ceza alanına ortalanan top yerden sekerek topun çarpmasından kaçınan Robredo'nun eline çarptı. Devam yorumunda bence haklıydı. Kazım'ın vuruşunda kaleci Fırat'tan dönen top kale alanı içindeki Stancu'nun göğsünden sekti ve kale çizgisini geçti. Sabancı topun Stancu'nun kolundan mı yoksa göğsüne çarparak mı gittiği konusunda kararsız kaldı. Yardımcı ile iletişimi sonrası golü vermesi doğruydu.
Kazım ceza alanı içinde kaleci Fırat'tan topu kurtardığı anda bir temas olmadan dengesini kaybederek yerde kaldı. Boşta kalan topu Stancu kaleye vurdu ve gol oldu. Hüseyin Sabancı futbolda en büyük avantajın gol olduğunu unutarak golü iptal etti, penaltı kararı verdi. Penaltının gol olması tartışılmasını önlese de Süper Lig kadrosunda olan bir hakem için kabul edilmesi zor bir hataydı.
Luis Henrique sarı kart gördükten sonra hakemin kararı alkışlayarak protesto edince kırmızı kartını kullanması da doğruydu. Avantajları doğru yorumlamayan Sabancı ikinci yarıdaki faul ve kartlarındaki tutarsızlıkla kolay maçtaki genel yönetimi ile vasatı aşamayarak MHK'yi yanılttı.