Metin Tokat

Metin Tokat

mtokat@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KAYSERİ-MANİSA
(Hüseyin GÖÇEK)
Amrabat’ın kaleciden dönen topu tamamlayarak attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu. Önder’in attığı golde Kalabane ofsaydı bozan oyuncuydu. Yardımcı hakemin kaldırdığı bayrak hatalıydı. Serdar’a oyun süresince yaptığı sportmenliğe aykırı hareketlerine rağmen sarı kartını çok geç kullandı. O esnada oyunu çabuk başlatan Manisaspor’un atağını oynatmalıydı. Gol pozisyonuydu. Maçın sonlarında oyuncular arasındaki tartışmalarda daha aktif davranmalıydı.

KONYA-A.GÜCÜ
(Yunus YILDIRIM)
Deneyimi ile maçı kontrolünde tuttu. Faullerde genelde baskıdan etkilenmeden iki takım için de tutarlıydı. Kere ve Veli’ye sert hareketlerine rağmen sarı kartını göstermedi.

GAZİANTEP-SİVAS
(Fırat AYDINUS)
Ceza alanında Grosicki-El Yasa ikili mücadelesindeki devam kararı kritik olmasına rağmen kanımca doğruydu. Popov’a aldatmadan çıkardığı sarı kart gereksizdi. Rakibinin teması vardı. Avantajlara dikkat ederek maçın tempolu geçmesine katkı sağladı.

BURSA-İ.B.BELEDİYE
(Kuddusi MÜFTÜOĞLU)
İkili mücadelelere izin vererek maça tempo kazandırdı. Otoritesi, sakinliği, faul ve kartlarındaki tutarlı kararları ile başarılıydı.

G.SARAY-KARABÜK
(İlker MERAL)
Sakin ve kendinden emin görüntüsünü abartıyor. Pozisyonlara uzak kalıyor. Muhammed’in, ceza alanı içinde Kazım’ın ayağına basması net penaltıydı. Bariz gol şansından kırmızı kart da çıkmalıydı. M.Baros-Deumi ve M.Baros-Seriç arasında ceza alanında meydana gelen ikili mücadelelerdeki devam kararları doğruydu. Kartlarında da tutarlı değildi. G.Zan’a hatalı çıkardığı sarı kartını maçın başından itibaren faullü oynayan H.Söyler ile Muhammed’e gösteremedi.

KASIMPAŞA-ANTALYA
(Barış ŞİMŞEK)
Kasımpaşaspor’un, beraberlik golünde Şahin, kaleci Ömer’i meşgul ediyor. Yardımcı hakem yanıldı. Kenan’a aldatmadan çıkardığı ilk sarı kart hatalıydı. Rakibinin teması vardı.

ESKİŞEHİR-BUCA
(Abdullah YILMAZ)
Ceza alanındaki Koray-Serdar mücadelesindeki devam kararında haklıydı. Sarı kartlı Erkan’a, ceza alanı içinde Diego ile girdiği ikili mücadele sonrası rakibinin teması olmadan kendini yere bırakmasında aldatmadan 2.sarıdan kırmızı göstermeliydi.

G.BİRLİĞİ-F.BAHÇE
(Özgür YANKAYA)
Fenerbahçe’nin ilk golünde ceza alanında havalanan topa M.Pektemek ile Bekir beraber yükseldi. Yardımcı hakem topun M.Pektemek’ten kaleye yöneldiğini sandığı için pozisyonu devam ettirdi. Yobo, kaleci Serdar’ı meşgul eden bir yerdeydi. Havaya yükselerek onun topu rahat uzaklaştırmasını engelledi. Kısa düşen topu Lugano kaleye gönderdi. Ben de maç sonrası yazımı aynı şekilde görerek yazdım. Daha sonra TV’de yavaş çekimde topun Bekir’den geldiği anlaşıldı. Gol ofsayt olarak değerlendirilmeliydi. Yardımcı hakem değil hakemin tespiti daha doğru olurdu. Niang’ın topla ceza alanına girdiği anda Serdar kontrolsüz şekilde gelerek topa yönelmeden ve temas etmeden koşu yolunu engelleyerek düşürdü. Penaltı ve sarı kartta haklıydı. Bekir’in kale alanı önünde Serdar’ın topa vurmasını koluyla engellemesi sonrası atılan golün iptalinde haklıydı.

BEŞİKTAŞ-TRABZON
(Tolga ÖZKALFA)
Maçın başındaki Giray’ın-İsmail’e, Hilbert’in-Glowacki’ye sert müdahaleleri en az sarı kart olmalıydı. Serkan ve Sivok’a çıkardığı kırmızılarda haklıydı. Deneyimli yardımcı hakem Ekrem Kan’ın ilk devre Burak’a kaldırdığı bayrak hatalıydı. Gol olmaması şansıydı. Aynı yardımcı Simao’nun attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptalinde de yanıldı. Giray’ın yakın mesafeden koluna çarpan toptaki devam kararında haklıydı. Rüştü’nün, Burak’ı ceza alanına girdiği anda çelme takarak düşürmesi net penaltıydı. Bariz gol şansını engellediği için Rüştü’ye de kırmızı kart çıkarmalıydı. Pozisyonda önü açıktı. Ardından iki oyuncuya da sarı kart göstermesi kararındaki tereddüdün sonucuydu. Sarı kartlı Simao ceza alanı içinde topu bilerek eli ile kontrol etti. 2.sarıdan kırmızıyı atladı.

Şenol Güneş maçı nerede seyretmeliydi!
Beşiktaş-Trabzonspor maçının en çok tartışılan pozisyonu olan Burak-Rüştü arasındaki ikili mücadeleye Tolga Özkalfa devam dedi. Spor kamuoyunca sakinliği ve sportmenliği ile tanınan Şenol Güneş bu karardan sonra kendine hakim olamayarak yardımcı hakem Ekrem Kan’a hakaret edici söylemde bulununca hakem tarafından haklı olarak saha dışına gönderildi. Tribüne çıkan Şenol Güneş, Beşiktaş taraftarlarının olduğu yerde maçı izlemeye başladı. Trabzonspor’un attığı 2.golden sonra etrafında bulunan seyirciler tarafından tacize uğrayınca protokol tribününde olaylar oldu. Süper Lig’in sonuna doğru gerginleşen bir ortam var. Görev futbol federasyonuna düşüyor. Verilecek talimatlarla maçlarda görev alan federasyon temsilcileri tarafından saha dışına gönderilen teknik direktörler için ya stadyumlarda korumalı yerler belirlenmeli, ya da soyunma odasına gitmeleri sağlanmalı.