Süper Lig Hakemler için ilk karar! MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: VAR kayıtlarını dinledim

Hakemler için ilk karar! MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: VAR kayıtlarını dinledim

27.11.2023 - 16:41 | Son Güncellenme:

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, TFF'nin resmi internet sitesinden Fenerbahçe-Fatih Karagümrük maçının VAR kayıtları ile ilgili açıklamada bulundu.

Hakemler için ilk karar MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: VAR kayıtlarını dinledim

Trendyol Süper Lig'de dün oynanan Fenerbahçe-Fatih Karagümrük karşılaşmasının 52. dakikasında konuk takım penaltı beklemiş ancak hakem Arda Kardeşler pozisyonu devam ettirmişti. Bu pozisyon büyük tartışmaları beraberinde getirmişti.

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, TFF'nin resmi internet sitesinden bu karşılaşmanın VAR kayıtları ile ilgili açıklamada bulundu.

İşte o açıklama: "MHK olarak, hakem performanslarını her hafta dikkatle takip ettiğimizi ve bazı hakemlerimizi, ilk yarı sonuna kadar dinlendirme kararı aldığımızı, Aralık sonu yapılacak klasman değerlendirmelerinde bu analizleri dikkate alarak hareket edeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Hakemler için ilk karar MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu: VAR kayıtlarını dinledim

'VAR KAYITLARINI DİKKATLE DİNLEDİM'

Diğer taraftan, Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Fenerbahçe A.Ş. - Vavacars Fatih Karagümrük maçına ait VAR kayıtlarını, MHK Başkanı olarak yetkim dahilinde dikkatle dinledim. Söz konusu VAR kayıtlarının deşifre edilip medyaya servis edildiğine dair iddia edilen diyalog, hayal ürünü ve gerçek dışıdır. İtibar edilmemesini rica ederim."

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN VAR AÇIKLAMASI
Fenerbahçe kulübü yaptığı açıklamada VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Karagümrük'ün kabul etmesi halinde maçı tekrar oynayabileceğini belirtlen sarı-lacivertli kulüp açıklamasında şunları söyledi:

Takımımızın oynadığı son maçtaki pozisyondan biri olan 52.dakikadaki penaltı pozisyonunun ve istenirse tüm maçın VAR kayıtlarının açıklanmasını bekliyoruz.

Sezon başından bu yana hemen hemen her hafta fahiş hatalara maruz kalan taraf olarak, rakiplerimiz de dâhil olmak üzere, tüm tartışmalı pozisyonların VAR kayıtlarının açıklanması konusunda yüreği yeten herkesi bu çağrıyı desteklemeye davet ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; rakibimiz Vavacars Fatih Karagümrük Takımı’nın da onay vermesi halinde dün akşam oynadığımız müsabakayı yeniden oynamaya da hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

NELER OLMUŞTU?
Fenerbahçe - Karagümrük müsabakasının 54. dakikasında hızlı gelişen Fatih Karagümrük atağında Ryan Mendes, sağ çapraz Güven Yalçın'ı gördü. Güven Yalçın'ın şutunda top Samet Akaydin'a çarparak kornere gitti.

Karşılaşmanın yan hakemi pozisyon sonrası ofsayt bayrağını kaldırırken pozisyon VAR'da bir süre incelendi.

VAR'da yaklaşık 1.5 dakika incelenen pozisyon sonrası hakem Arda Kardeşler, oyunun devam etmesini istedi.

Haberin Devamı

Fatih Karagümrüklü oyuncular ise Samet'in elle müdahale ettiğini belirtip penaltı itirazında bulundu.

SZYMANSKİ PENALTI BEKLEDİ
Mücadelenin ilk yarısını 1-0 geride kapatan Fenerbahçe'de Sebastian Szymanski ceza sahasına girerken sert bir şut çıkardı ancak Fatih Karagümrüklü oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. 

Fenerbahçeli futbolcular, müdahalenin ceza sahası içinde olduğunu belirtip penaltı bekledi ancak hakem Arda Kardeşler dışarıda olduğu kararına vardı. 

Yazarlar