İngiltere Premier Lig Mikel Arteta'dan inanılmaz performans! Arsenal'da 'Yeni Henry' bulundu

Mikel Arteta'dan inanılmaz performans! Arsenal'da 'Yeni Henry' bulundu

23.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 21'inci haftasında Arsenal, Manchester United engeline takılmadı. Mikel Arteta'nın öğrencileri dev maçta rakibini mağlup ederken genç yıldızın performansı Henry'e benzetildi.

Mikel Artetadan inanılmaz performans Arsenalda Yeni Henry bulundu

Arsenal, İngiltere Premier Lig'in 21'inci haftasında Manchester United'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka ev sahibi ekibin galibiyetiyle tamamlandı. Mikel Arteta'nın takımında genç yıldızın gösterdiği performans alkış topladı.

Haberin Devamı

Dev maça hızlı başlayan taraf Manchester United oldu. Bruno Fernandes'in pasıyla sol iç kulvarda topla buluşan Marcus Rashford, Thomas Partey'i şık bir çalımla geçti. Marcus Rashford hafif çapraz pozisyonda ceza sahası dışından kaleyi yokladı ve rakip fileleri havalandırdı. Manchester United, Arsenal deplasmanında 17'nci dakikada 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

NKETIAH CEVAP VERDİ

Müsabakanın 24'üncü dakikasında Martin Odegaard'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Granit Xhaka ortasını yaptı. Edward Nketiah arka direkte kafa vuruşuyla rakip fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte Arsenal yeniden maça ortak oldu.

SAKA, ARSENAL'I ÖNE GEÇİRDİ

Mücadelenin 53'üncü dakikasında Tomiyasu'nun pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Bukayo Saka sol ayağıyla sert bir şut çekti. Yerden seken meşin yuvarlak doğrudan ağlarla buluştu. Arsenal bu golle rakibi karşısında 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

Haberin Devamı

Mikel Artetadan inanılmaz performans Arsenalda Yeni Henry bulundu

LISANDRO MARTINEZ SKORU DENGELEDİ

Dev maçın 59'uncu dakikasında sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Christian Eriksen ortasını yaptı. Arsenal kalecisi Ramsdale meşin yuvarlağı isediği gibi uzaklaştıramadı. Lisandro Martinez kale sahasına yakın bölgeden kafa vuruşunu yaptı ve skora yeniden dengeyi getirdi.

NKETIAH ZAFERİ GETİRDİ

Zorlu karşılaşmanın 90'ıncı dakikasında sol kanatta topla buluşan Oleksandr Zinchenko ortasını yaptı. Ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Martin Odegaard'ın şutunda meşin yuvarlağa son dokunan isim Edward Nketiah oldu. Arsenal bu golle birlikte rakibini 3-2 mağlup etti.

Mikel Artetadan inanılmaz performans Arsenalda Yeni Henry bulundu

NKETIAH: YENİ HENRY

Arsenal'ın 23 yaşındaki İngiliz yıldızı Edward Nketiah dev maçta muhteşem performansını devam ettirdi. Arsenal taraftarlarının 'Yeni Henry' olarak lanse ettiği Edward Nketiah son 5 maçta 4 gole doğrudan katkı sağladı. 23 yaşıdnaki santrfor bu sezon toplamda 9 kez gol sevinci yaşadı.

23 yaşındaki santrforun Arsenal ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. İngiliz oyuncunun güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak gösteriliyor. Edward Nketiah'ın Arsenal'da 14 numaralı formayı tercih etmesi Thierry Henry'le arasındaki bir başka bağ olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

Mikel Artetadan inanılmaz performans Arsenalda Yeni Henry bulundu

Öte yandan Arsenal'da dikkat çeken bir diğer isim Bukayo Saka oldu. 21 yaşındaki genç oyuncu bu sezon İngiltere Premier Lig'de 7'nci kez gol sevinci yaşadı. Bukayo Saka takım arkadaşlarına da 7 gol pası verdi.

ARTETA'DAN İNANILMAZ PERFORMANS

Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal, İngiltere Premier Lig'deki galibiyet serisini 13 maça çıkardı. Zirve yarışında en yakın takipçisi Manchester City'e 1 maçı eksik olmasına rağmen 5 puan fark atan Arsenal bu sezon 19 maçta 16 galibiyet elde etti. Mikel Arteta'nın öğrencileri 50 puan toplarken; 45 gol attı ve kalesinde 16 gol gördü.

Mikel Artetadan inanılmaz performans Arsenalda Yeni Henry bulundu

Arsenal, İngiltere Premier Lig'de son şampiyonluğunu 2003-2004 sezonunda kazanmıştı. Arsenal taraftarları, Mikel Arteta ve öğrencilerinin performansının gösterdiği performans nedeniyle bu sezon şampiyonluk için büyük bir umut taşıyor.

Arsenal'ın 40 yaşındaki İspanyol teknik direktörü Mikel Arteta'nın sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek.

Haberin Devamı

Yazarlar