Trabzonspor Mikel Arteta'dan Nicolas Pepe itirafı! 'Onun hatası değil'

Mikel Arteta'dan Nicolas Pepe itirafı! 'Onun hatası değil'

15.09.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'a transferinin ardından ilk kez konuştu. Tecrübeli teknik direktör çarpıcı bir itirafta bulundu.

Mikel Artetadan Nicolas Pepe itirafı Onun hatası değil

Trabzonspor, Arsenal'dan ayrılan Nicolas Pepe ile kadrosunu güçlendirdi. Bordo-mavililerin bu transferi Avrupa'da da büyük ses getirdi. Arsenal'ın rekor bedelle kadrosuna kattığı yıldız oyuncunun bedelsiz ayrılması dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Nicolas Pepe'nin ayrılığının ardından suskunluğunu bozdu. Tecrübeli teknik direktör açıklamasında çarpıcı ifadeler kullandı.

Mikel Artetadan Nicolas Pepe itirafı Onun hatası değil

ARSENAL'DAN DEV BONSERVİS

Stade Poitevin altyapısında futbola başlayan Nicolas Pepe daha sonra Angers, US Orleans ve Lille formaları giydi. Lille'de inanılmaz bir performans sergileyen Nicolas Pepe, 2019-2020 sezonu başında Arsenal'a transfer oldu. Arsenal, Nicolas Pepe için 80 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Fildişi Sahilli futbolcu, Arsenal'da bir türlü beklenen etkiyi gösteremedi. Sakatlık problemleri yaşayan yıldız oyuncu, 2022-2023 sezonunu kiralık olarak Nice'te geçirdi. Arsenal'a geri dönen Nicolas Pepe, Mikel Arteta tarafından takımda düşünülmediğini öğrendi ve ayrılık kararı aldı.

Haberin Devamı

ARABİSTAN'I KABUL ETMEDİ

Nicolas Pepe, Arsenal'dan ayrılma kararı aldıktan sonra Suudi Arabistan ekiplerin radarına girdi. 28 yaşındaki oyuncu, Körfez'den gelen transfer tekliflerine sıcak bakmadı. Yıldız futbolcu Türkiye'den Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de radarına girdi ancak transfer gerçekleşmedi.

Mikel Artetadan Nicolas Pepe itirafı Onun hatası değil

TRABZONSPOR'A İMZA ATTI

Trabzonspor transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala Nicolas Pepe'yi renklerine bağladı. Bordo-mavililer, tecrübeli futbolcuyla 1 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı.

Nicolas Pepe'ye 1 milyon 750 bin euro garanti ücret ve 1 milyon 600 bin euro imza parası ödeneceği belirtildi. Bordo-mavililerden KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Nicolas Pepe ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2023-2024 futbol sezonu için 1.750.000.-Eur garanti ücret ve 1.600.000.-Eur imza ücreti ödenecektir. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır."

Mikel Artetadan Nicolas Pepe itirafı Onun hatası değil

ARTETA TRANSFER SONRASI KONUŞTU

İngiltere Premier Lig'in 5'inci haftasında Everton ile karşı karşıya gelecek Arsenal'da Mikel Arteta açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mikel Arteta, Nicolas Pepe'nin ayrılığının hatırlatılması üzerine şu sözleri kullandı:

Haberin Devamı

"O olağanüstü bir çocuk, gerçekten çok çabaladı. O zamanlar ödediğimiz para onun hatası değil."

Nicolas Pepe'nin transfer olarak doğru bir karar verdiğini belirten Mikel Arteta, "İşler yolunda gitmediğinde hayatına devam etmek zorundasın. İşe yaramıyorsa aynı şeyi denemenin bir anlamı yok. Doğru karardı" dedi.

 

Yazarlar