Galatasaray Molde zaferi sonrası Galatasaray'ın yıldızına övgü yağdırdı: Gerçekten mucize adam

Molde zaferi sonrası Galatasaray'ın yıldızına övgü yağdırdı: Gerçekten mucize adam

24.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Galatasaray, Molde deplasmanından 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılıların zaferini spor yazarları değerlendirdi.

Molde zaferi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü yağdırdı: Gerçekten mucize adam

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Molde deplasmanından 90+4'üncü dakikada bulduğu golle 3-2 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, İstanbul'da oynanacak rövanş öncesi tur kapısını araladı. Galatasaray'ın zaferini spor yazarları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin usta kalemlerinden Osman Şenher, sarı-kırmızılıların performansını kaleme aldı. Galatasaray'ın galibiyetinde önemli rol oynayan tecrübeli futbolcu övgü topladı.

Haberin Devamı

İşte Molde - Galatasaray maçının ardından yapılan değerlendirmeler...

MUCİZE ADAM HARİKALAR YARATIYOR / OSMAN ŞENHER 

Galatasaray için Molde karşılaşması tarihi bir maçtı. Uzun seneler sonra, bu turu atlarsa Şampiyonlar Ligi’ne kalacak. Ayrıca ekonomik olarak da rahat bir nefes alacak. Yalan yok dün gece ilk 20 dakika yüreğimiz ağzımıza geldi. Molde iyi bir takım. Herşeyden önce fizik gücü mükemmel. Ligleri sezon ortasına gelmiş, bütün futbolcuları formda.
Hücuma çıktıkları zaman en az dört futbolcuyla rakip kaleye gidiyorlar. Sağdan soldan bütün ortaları tehlikeli oldu. Muslera kalesinde devleşti, Abdülkerim harika bir futbol oynadı, buna rağmen belki sarı-kırmızılılardan bile daha çok gol pozisyonuna girdiler. Yunus bilhassa ilk yarı çok yaratıcıydı. Oliveira’nın attığı golde faul aldı. Icardi’nin attığı golde ise ortasını yaptı.

Haberin Devamı

Molde zaferi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü yağdırdı: Gerçekten mucize adam

'GERÇEKTEN MUCİZE ADAM'

Icardi’ye parantez açmak istiyorum. Gerçekten mucize adam. O kadar zor pozisyonda topa vurdu ki, onu kolay kolay bir futbolcunun filelere göndermesi mümkün değil. Aynı Icardi, Mertens’e verdiği bir topuk pasıyla al da at dedi, Belçikalı futbolcu iyi vuramadı, top direğin dibinden dışarı gitti. Üçüncü golde ise topu aldı, sürdü, kafasını kaldırdı, Midtsjö’ye al da at dedi ve takımına galibiyeti getiren golü attırdı. Gerçekten bu Arjantinli futbolcu çok özel bir insan. Santrforlar bencil olur, Icardi ise ‘ben atsam da atmasam da yeter ki takımım galip gelsin’ düşüncesinde olan bir topçu. Başkan Özbek’i ‘Icardi’ye bu kadar para verilir mi?’ diye eleştirenlere soruyorum. Yıldız futbolcu aldığı bu paraları hak ediyor mu, etmiyor mu!

Haberin Devamı

Molde zaferi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü yağdırdı: Gerçekten mucize adam

'MERTENS'İN İKİ HATASI TAKIMINI İKİ GOLDEN ETTİ'

Gecenin iyi ismi Yunus harika bir gol attı. Hakem bir pozisyon geriye geldi, Mertens rakibinin ayağına bastı diye faul vererek golü iptal etti. Mertens’in iki hatası takımını iki golden etti. Turu dün gece de atabilirlerdi. Yunus’a sözüm yok, genç futbolcunun yurt dışına transfer olacağını söylüyorlar. Ofansif olarak çok başarılı. Ama sağ çizgide önde oynayan bir futbolcu, günümüzün futbolunda defansına da yardım etmeli. Yunus’un da zayıf tarafı bu. Ve bu yüzden Molde, Galatasaray’ın sağ tarafını kullanarak çok tehlikeler yarattı.

Aynı şekilde Kerem Aktürkoğlu da Angelino’ya yardım etmeyince, rakip sol taraftan da Cim Bom’u çok hırpaladı. Berkan mücadele ediyor. Torreira olmayınca Berkan’ın da yüzde ellisi gidiyor. Bir ara ellerini kollarını sallayarak Galatasaray’ın orta sahasını geçerek yüreğimizi ağzımıza getirdiler. Demek ki Torreira bu takımın kalbi. Bu maçın rövanşında cezası bir maça indirilen Uruguaylı futbolcunun sahada olması iyi olacak.

Haberin Devamı

Sonuçta rövanş zor geçecek olsa da Galatasaray daha kaliteli olan taraf. Bir de buna elli bin taraftarı eklerseniz, bir mucize olmadığı takdirde mutlaka bu takım Devler Ligi gruplarına adını yazdıracak.

Molde zaferi sonrası Galatasarayın yıldızına övgü yağdırdı: Gerçekten mucize adam

ICARDI ETKİSİ / ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)

Galatasaray, Molde ile arasındaki kalite farkına rağmen maça kötü başlayınca ilk 20 dakika oldukça sıkıntılı geçti. Dönen topları kazanan Molde, Galatasaraylı oyuncular savunmaya geçişte ağır kalınca çabuk paslarla Galatasaray kalesine olması gerekenden çok gittiler. Bu bölümden sadece bir gol çıkarmaları biraz Muslera biraz da şansımızdan kaynaklandı. Bu sıkıntılı oyuna ilk isyan eden Yunus Akgün oldu. Galatasaray’ın en hareketli oyuncusu Yunus’un kazandırdığı frikik biraz da şans yardım edip Oliviera vuruşunda gol olunca ibre tersine döndü. Icardi top nereden, nasıl, hangi şiddetle gelirse gelsin hepsine en iyi vuruşu yapabilecek kalitede bir oyuncu olduğunu ispat edercesine attığı gol ile ilk yarının sonunda oyun çok iyi olmasa da takımını soyunma odasına galip gitmesini sağladı.

BURUK GOLÜ BEKLEDİ

Okan Buruk kötü oyuna rağmen orta sahayı güçlendirmek için harika bir organizasyon sonucu yediğimiz Haugen golünü bekledi. Fakat Kerem Demirbay ile başlayan hamleler oyunun ve skorun kaderine etki etmedi. İkinci yarının neredeyse tamamı Molde’nin arayışları ile geçerken Galatasaray daha kontrollü ve savunma displinini elden bırakmadan oynamayı tercih etti. Sanki elimizde İcardi var ve her tür problemi çözeceğinden eminmiş gibi rahattı Galatasaray. Ve İcardi yine beklentileri boşa çıkarmadı. Muslera başta olmak üzere arkadaşlarının direnişlerini uzatmalarda yaptığı ekstra asist ile taçlandırarak Mitsdjö’ye golü attırdı. Galatasaray belki yüzde 50 performansla oynadığı Molde deplasmanında İcardi’nin aldığı her kuruş helal dedirten performansı ile kazanarak Şampiyonlar ligi yolunu kolayladı. Geriye yüksek konsantrasyonla oynanaması gereken tek bir 90 dakika kaldı.