NBA NBA'de Alperen Şengün'e büyük onur! En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu ödülünde finalist

NBA'de Alperen Şengün'e büyük onur! En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu ödülünde finalist

22.04.2024 - 09:18 | Son Güncellenme:

NBA’de sezon ödülleri için geri sayım devam ederken unutulmaz bir sezon geçiren Milli yıldız Alperen Şengün, Yılın En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu ödülünde finale kaldı.

NBAde Alperen Şengüne büyük onur En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu ödülünde finalist

NBA'de Houston Rockets ile unutulmaz bir sezon geçiren ancak son maçlarda yaşadığı talihsiz sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Milli yıldız Alperen Şengün'e büyük onur.

Haberin Devamı

SEZON ÖDÜLLERİNDE FİNALİSTLER ARASINDA

NBA’de sezon ödülleri için geri sayım devam ederken Milli yıldız Alperen Şengün, Yılın En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu ödülünde finale kalan üç oyuncudan biri olmayı başardı.

Alperen Şengün dışında Philadelphia 76ers‘tan Tyrese Maxey ve Chicago Bulls‘tan Coby White da ödüle aday gösterilen diğer isimler.

İSTATİSTİKLERİNİ ARTIRDI

Geçen sezon Houston Rockets formasıyla çıktığı 75 maçta ortalama 28.9 dakika süre alan Alperen Şengün, 14.8 sayı, 9.0 ribaund, 3.9 asist, 0.9 top çalma ve 0.9 blok ortalamaları ile mücadele etmişti.

Milli yıldız bu sezon ise ortalamalarını ciddi oranda geliştirdi. Rekorlar da kıran Alperen Şengün bu sezon ise maç başına 32.5 dakikaya çıkardı.

Haberin Devamı

Ayrıca bu sezon 63 maça çıkan Alperen Şengün, 21.1 sayı, 9.3 ribaund, 5.0 asist, 1.2 top çalma istatistiklerine ulaştı.

NBA'de normal sezon ödülleri için finalistler şöyle:

  • En değerli oyuncu (MVP): Luka Doncic (Dallas Mavericks), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Nikola Jokic (Denver Nuggets)
  • Yılın başantrenörü: Mark Daigneault (Oklahoma City Thunder), Chris Finch (Minnesota Timberwolves), Jamahl Mosley (Orlando Magic)
  • En çok gelişme gösteren oyuncu: Alperen Şengün (Houston Rockets), Tyrese Maxey (Philadelphia 76ers), Coby White (Chicago Bulls)
  • Yılın kritik anlardaki en iyi oyuncusu: Stephen Curry (Golden State Warriors), DeMar DeRozan (Chicago Bulls), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder)
  • Yılın savunma oyuncusu: Bam Adebayo (Miami Heat), Rudy Gobert (Minnesota Timberwolves), Victor Wembanyama (San Antonio Spurs)
  • Yılın altıncı oyuncusu: Malik Monk (Sacramento Kings), Bobby Portis (Milwaukee Bucks), Naz Reid (Minnesota Timberwolves)
  • Yılın çaylak oyuncusu: Chet Holmgren (Oklahoma City Thunder), Brandon Miller (Charlotte Hornets), Victor Wembanyama (San Antonio Spurs)
Yazarlar