Voleybol Ne yaptın Zehra Güneş! Tarihi rekoru kıl payı kaçırdı

Ne yaptın Zehra Güneş! Tarihi rekoru kıl payı kaçırdı

11.05.2023 - 12:01 | Son Güncellenme:

Misli.com Sultanlar Ligi'ni üçüncü sırada tamamlayan VakıfBank'ta Zehra Güneş 8 yıldır kırılamayan lig rekorunun ucundan döndü.

Ne yaptın Zehra Güneş Tarihi rekoru kıl payı kaçırdı

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi 3’lük play-off’u rövanş maçında Türk Hava Yolları’nı ağırladı. Sarı-siyahlılar ikinci maçı da 3-1 kazanarak ligi 3. sırada bitirdi ve gelecek sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

VakıfBank, Misli.com Sultanlar Ligi üçüncülük play-off’u ikinci maçında Türk Hava Yolları ile karşılaştı. Sarı-siyahlılar rakibini 3-1 mağlup ederek turu kazanmayı başardı.

VakıfBank Spor Sarayı’ndaki mücadelenin ilk setinde Gabi Guimaraes 6, Zehra Güneş 4 sayı kaydederken sarı-siyahlılar 25-20’lik skorla 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen 2. sette VakıfBank 2 set sayısı çevirse de 27-25’lik skorla durum 1-1’e geldi. 3. sete çok güçlü bir giriş yapan VakıfBank, 12-0’lık seri yakaladı ve seti 25-12 hanesine yazdırdı. Son seti ise 25-19 alan sarı-siyahlılar karşılaşmayı 3-1 kazanarak Misli.com Sultanlar Ligi 3.’sü oldu.

VakıfBank’ta Paola Egonu 17 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken; Gabi Guimaraes 17, Zehra Güneş ise 14 sayıyla çift hanelere ulaştı.

Haberin Devamı

ZEHRA GÜNEŞ REKORU KAÇIRDI
Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem ve Ebrar Karakurt ile beraber çok iyi blok savunması kuran Zehra Güneş, VakıfBank'ta bu istatistiğini devam ettirdi. Sezon boyunca toplamda 70 blok yapan Zehra, 1.09 set başı blok ortalaması tutturdu. Milli yıldız 8 yıldır kırılamayan rekoru 1 blok ile kaçırdı. Takım arkadaşı Kübra Akman 2015 yılında 1.1 set başına blok ortlaması yakalamış ve rekor kırmıştı.

CANSU ÖZBAY DETAYI
Normal sezonda THY ile karşılaşan VakıfBank'ta maç içinde bir pozisyonda Cansu Özbay ve Zehra Güneş aynı anda blok yapmıştı. Daha sonrasında blok sayısı Cansu Özbay'a gitmişti. Maç sonunda o anları gülerek anlatan Zehra: Bir tane pozisyonda Cansu ile birlikte yaptık bloğu. Cansu Fatih ağabeye dönüp 'Aslında bu bloğun yüzde 70'ini ben yaptım' dedi. Sonra onu Cansu'ya yazdı' ifadelerini kullanmıştı. Zehra o maça 7 blok yaparak damga vurmuştu.

Ne yaptın Zehra Güneş Tarihi rekoru kıl payı kaçırdı

KUPA KOLEKSİYONCUSU
Milli voleybolcu Zehra Güneş, VakıfBank formasıyla 2016-17 sezonundan bu yana geçen sürede kazandığı kupalarla dikkat çekiyor. Son olarak Kupa Voley'i kazanan VakıfBank'ın yıldızı, kariyerindeki 15. şampiyonluğu elde etti.

CEV ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE RAKİP ECZACIBAŞI
CEV Şampiyonlar Ligi finalinden Türk takımları karşı karşıya gelecek. VakıfBank ile Eczacıbaşı kupayı kazanmak için Torino'da mücadele edecek. Karşılaşam 20 Mayıs'ta oynanacak.

Haberin Devamı

MİLLİ KADRO AÇIKLANDI
2023 FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın geniş aday kadrosu açıklandı.

İşte A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın geniş aday kadrosu: Aslı Kalaç, Ayça Aykaç, Ayçin, Akyol, Beyza Arıcı, Buse Ünal, Cansu Özbay, Defne Başyolcu, Derya, Cebecioğlu, Diyah Özdemir, Ebrar Karakurt, Eda Erdem, Elif Şahin, Eylül Akarçeşme, Gizem Örge, Hande Baladın, İlkin Aydın, Kübra Akman, Meliha Diken, Melis Yılmaz, Melissa Vargas, Neriman Özsoy, Saliha Çalışkan, Simge Aköz, Tutku Burcu Yüzgenç, Tuğba Şenoğlu İvegin, Yaprak Erkek, Yasemin Güveli, Zehra Güneş, Zeynep Sude Demirel.