Galatasaray Nevzat Dindar, Galatasaray'ın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı! 'Müjdeyi veriyorum'

Nevzat Dindar, Galatasaray'ın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı! 'Müjdeyi veriyorum'

19.04.2023 - 16:32 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Corendon Alanyaspor'u deplasmanda 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında yoluna doludizgin devam eden Galatasaray'da sıcak transfer gelişmeleri yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılardaki son gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında değerlendirdi. Dindar, Galatasaray'ın transfer listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı.

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Corendon Alanyaspor'u deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray en yakın rakibi Fenerbahçe'nin maç fazlasıyla 9 puan önünde liderliğini sürdürüyor. 23 Nisan Pazar günü sahasında Fatih Karagümrük ile karşılaşacak Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini ve transferdeki son gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında değerlendirdi. Dindar, Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan iki dünya yıldızını canlı yayında açıkladı.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"ŞAMPİYONLUK AVERAJA KALMAZ"

"Tek farklı galibiyetler olduğu söyleniyordu 3-5 atınca da sonuç aynı oluyor yine 3 puan alıyorsun. Bu sene Galatasaray ilk maçta Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği için averaja kalacağını düşnümüyorum. Genel averaja kalması için Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 3-0 mağlup etmesi gerekiyor."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"TEKNİK DİREKTÖRLÜKTE EN ÖNEMLİ ŞEY İLETİŞİM"

"Eleştirmek için illaki açık noktalar bulunur. Bir takım 14 maç üst üste kazanıyorsa bu tesadüf değildir ve asla bireysel yeteneklerle açıklanamaz. Nice efsane kadroların başarılı olamadığını gördük. Bu tür eleştiriler Okan Buruk'u değersizleştirir. Teknik direktörlük için en önemli şey iletişim. Sadece taktikle olmuyor. Bazı taktik metotları var bunu herkes öğretebiliri ama iletişim farklı bir şey. Saha kenarında, oyuncularla ilişkilerinde bütün bunlar bir teknik direktörün fark yarattığı noktalar. Hocanın iletişim konusunda ne kadar güçlü olduğunu söylüyor yönetim tarafı."

Haberin Devamı

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"FENERBAHÇE BAŞARISIZ DEĞİL AMA GALATASARAY ÇOK BAŞARILI"

"Şu anda ipler Galatasaray'ın elinde. Çok anormal şeyler olmadıkça Galatasaray buradan bırakmaz. Galatasaray'ın geleneğinde bu yok. Bazı Galatasaraylılar 'Acaba Fenerbahçe'yi bizim sahamızda şampiyon yaparlar mı?' düşüncesinde ama Okan Buruk ve ekibi kazandıkça bu ihtimali de azaltıyor. Bugün Fenerbahçe başarısız diyemiyoruz ama çok başarılı bir Galatasaray var."

"ABDÜLKERİM ÜZERİNE KOYMAYA BAŞLADI"

"Büyük takımda ilk dönemde adaptasyon problemleri yaşamadı değil. Abdülkerim'in bazı alışkanlıkları vardı bunlardan vazgeçmesi kolay olmadı. Abdülkerim daha dikkatli oynamaya başladı. Kimse kusursuz değil. Dünyanın en iyi oyuncuları da bu hataları yapabiliyor. Gün geçtikçe Abdülkerim üzerine koymaya başladı. Sezon başında transferi çalkantılı olmuştu. Fenerbahçe'ye gitme ihtimali vardı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un 'Bu paraları etmez' dediği bir transfer ortamı vardı. Marcao'nun yerini iyi doldurdu. Ofansif yönü de kuvvetli. Konyaspor'da da bunu yapıyordu. Ligin başlarında hatalar ve kırmızı kartlar sebebiyle yapabileceklerini yapamıyordu. İşler iyi gidince bu performansa da yansıyor."

Haberin Devamı

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

ICARDI'NİN SON DURUMU

"Icardi ile ilgili bugün bir bilgi verilmeyecek. Dün bilindiği gibi golden sonra adalesinde bir ağrı hissetti ve Okan hoca radikal bir kararla Icardi'nin yerine Barış Alper'i tercih etti. Maç 2-1 gidiyordu hoca Barış'a güvendi. İlk bulgular ciddi bir durumun olmadığı yönünde. Yarın kesin MR sonucu belli olacak. Fatih Karagümrük maçında oynamayacak diye bir durum söz konusu değil ama Beşiktaş derbisi öncesi kullanmak ne kadar doğru olur? Benim görüşüm Fatih Karagümrük maçında oynar ama ekonomik kullanılır. Çok riske atılmaz."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"KARAGÜMRÜK, PIRLO İLE REKASİYON GÖSTERECEKTİR"

"Batuhan sakatlandı Viviano da cezalı duruma düştü. Şimdi birçok kişi 'Derin Galatasaray' demeye başlayacak. Batuhan, Galatasaray'dan kiralık olarak gitti. Batuhan da olsa Viviano da olsa sonuç değişmeyecek. Kalecinin bir avantaj doğuracağına inanmıyorum. Karagümrük beni beğendiğim iyi bir takım. Pirlo yönetiminde onlar da reaksiyon gösterecektir. Pirlo açısından da önemli."

Haberin Devamı

"RASHICA, GALATASARAY'DA KALACAK! ICARDI İSE..."

"O zaman müjdeyi verelim. Rashica konusunda gelişmeler olumlu. Galatasaray, Rashica ile prensipte anlaşma sağlamıştı. Norwich City'nin de durumu belli. Yönetimden aldığım bilgi Rashica'nın gelecek sezon da Galatasaray'da forma giyeceği yönünde. Icardi'de de gelişmeler var ama henüz nokta konulmadı. Icardi, Erden Timur'a Galatasaray'da kalmak istediğini belirtti. Bu çok büyük bir olay adını koymak için henüz erken. Icardi konusunda da gelişmeler olumlu. Kafasında hiçbir soru işareti yok. Geçen seneden daha kolay ikna edilebilir durum çünkü geldi ve ortamı gördü. Galatasaray-Icardi birlikteliği devam eder ama adını koymak için biraz daha bekleyebiliriz. Wanda Nara, 'Onu Türkiye'ye ben götürdüm' açıklamasında bulundu. Onun da mutlu olması önemli."

Haberin Devamı

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"FIRMINO, GALATASARAY'IN LİSTESİNDE YER ALIYOR"

"Şampiyonlar Ligi için üst düzey bir savunma oyuncusu gerekebilir. Nelsson alternatifsiz durumda. Roberto Firmino, Galatasaray'ın radarında olan bir oyuncu. Gizli kapaklı bir olay değil. Firmino dışında spor kamuoyunu heyecanlandıran isimlerle temaslar başladı. Bu seneki Galatasaray'ı taraftarlar gururla izliyor. Yönetimden sızan bilgiler bu seneyi gölgede bırakacak transferler olacak. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde olabilecek ve olduğunda da başarıyı kovalayabilecek isimler olacak. Roberto Firmino listenin 4 veya 5'inci sırasındadır."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"NABY KEITA DA LİSTEDE"

"Liverpool'dan Naby Keita da listede yer alan isimlerden biri. Haziran ayında Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynanacak.Transferlerin erken bitmesi gerekiyor. Sadece parası olan insanlar değil zeki insanlar Galatasaray'ı yönetiyor. Bu zeki insanlar bazı işleri son dakikaya bırakmazlar. Bugün gelenler yıldızsa belki gelecekler kuyruklu yıldız olur. Firmino, Keita bunlar zaten bilinen isimler. Galatasaray biraz daha İtalya'yı sevdi. Paris tarafında da kontakları iyi. Transfer görüşmeleri buradan yürür gider. Tabii ki Messi demiyoruz."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"İLKAY BİR GÜN GALATASARAY FORMASI GİYECEK"

"İlkay Gündoğan konusunda kusuruma bakmayın dersimizi iyi çalışmadım ama en ufak olma ihtimali varsa olabilir. Barcelona olmazsa İlkay olur. İlkay'ın finali Galatasaray'da yapmak istediğini biliyoruz. Çok iyi bir Galatasaraylı. İlkay Gündoğan, Galatasaray'da oynayacak ama bu sene mi bir sonraki sezon mu göreceğiz."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"YUSUF DEMİR KENDİNİ ÖZEL GÖRÜYOR AMA..."

"Yusuf Demir konusunu konuşmaya gerek yok. Yeni sezonda bir takıma kiralanmalı. Özel ve yetenekli bir oyuncu ama Yusuf'un da bazı eksiklikleri var. O da kendisine özel muamelesi yapıyor ama özel olman ayrıcalıklı olman anlamına gelmiyor. O bölgede oynayan genç bir oyuncu olarak defansif görevlerini de yapman lazım. Özel bir oyuncusun ama braz mücadele etmen lazım. Mertens 20 yaşında gibi koşuyor. Yusuf'u kazanmak gerekiyor."

"SACHA BOEY VE NELSSON'DAN 50 MİLYON EURO"

"Bazı oyunculara teklifler var. Arsenal ve Lyon ile adı anılan SAcha Boey var. Bence 25 milyon Euro'nun altına gitmez. Nelsson'un da çıkış maddesi 25 milyon Euro... Mertens, Galatasaray'da devam edecek. Kerem Aktürkoğlu ve Ajax konusu da konuşuluyor. Bunlar güzel şeyler. Galatasaray taraftarlarının endişelenmesine gerek yok. Teklif gelmemesi asıl problem olur. En az 2 oyuncunun ayrılmasını bekliyorum ama Galatasaray bu iki oyuncudan 50 milyon Euro kazanabilir."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"MORUTAN, CICALDAU VE MUHAMMED, GALATASARAY'DA OLMAYACAK"

"Pisa, Morutan'ın opsiyonunu kullanacak. Diğer tarafta Mustafa Muhammed... Muhammed'in Galatasaray'da bir kariyeri olmayacak. Nantes stratejik hareket ederek istekli olmadığını gösterebilir ama Fransa'da iyi bir performans gösterdi. Morutan, Cicaldau ve Muhammed, Galatasaray'da devam etmeyecek."

"UĞURCAN İÇİN HİÇBİR GİRİŞİM YOK"

"Uğurcan, Trabzonspor gibi büyük bir kulübün kalecisi. Şu anda Galatasaray'ın Uğurcan Çakır için bir girişimi yok. Bu sezon performansı kötüydü. Benim görüşüm Muslera sonrasında mutlaka Galatasaray'ın kalesini koruması gerekir. Ama dediğim gibi girşim yok."

Nevzat Dindar, Galatasarayın listesindeki iki dünya yıldızını açıkladı Müjdeyi veriyorum

"OKAN BURUK'UN YÖNETİMLE GÖRÜŞMESİ OLMADI"

"Okan Buruk yeni sözleşme için yönetimle bir konuşması olmadığını söyledi. Sözleşme detaylarını gündeme bile getirmemiş. Bir takım şampiyonluğa bu kadar yakınsa her zaman sözleşmesi ve kazandığı ücret gündeme gelir ama Okan Buruk hiçbir talepte bulunmamış. Dursun Özbek başkan olduğu sürece Okan Buruk ile yola devam eder."