Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İşte özel bir yıl, işte şampiyon Galatasaray...
Cumhuriyet’in 100. senesinde Cim-Bom, başkentte Ankaragücü’nü 4-1 yendi ve 23. şampiyonluğunu ilan etti. Aslan böylece Fenerbahçe ile oynayacağı derbi öncesi 2022-2023 Sezonu’nda mutlu sona ulaştı.
Adeta sezonun özeti gibi bir maç oldu Ankara’da. Dünya starı Mauro Icardi golleri, Kerem ise asistleri ile zor deplasmanı kolaya çevirdi. Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde müthiş bir sezon çıkararak, bitime 2 hafta kala şampiyonluğa ulaştı. Tartışmaların fazlaca yaşandığı sezonda kaliteli ayakları ile ayakta kalan Cim-Bom, uzun yıllar unutulmayacak bir başarıya imza attı.
7’de Rashica’nın pasında Icardi’ye yakın mesafeden dokunmak kaldı: 0-1.
Arjantinli starın 3 dakika sonraki kafasında ise top auta gitti. 15’te Ankaragücü gole yaklaştı. Zahid’in şutunu Muslera harika çıkardı. Bir dakika sonra ise Taylan’ın pasında Milson yakın mesafeden eşitliği sağladı: 1-1.
18’de Rashica’nın füzesine izin vermeyen Gökhan Akkan oldu. 29’da da Rashica, Gökhan’a takıldı.
33’te Mertens’e gol izni vermeyen defans oldu. 39’da Kerem’in ortasında Icardi iyi yükseldi ve Aslan’ı yeniden öne geçirdi: 1-2.
44’te Zahid direğe takıldı.
52’de oyuna ikinci giren Emre Kılınç’ın kafa vuruşunda Muslera iyi yer tuttu.
58’de Rashica vurdu, Gökhan çıkardı.
Galatasaray’ı rahatlatan gol 73’te geldi. Kerem’in pasında iyi hareketlenen Barış kaleciyi gelip şampiyonluk meşalesini yaktı: 1-3.
78’de kornerde Oliveira sahneye çıktı: 1-4.
Maç da bsu skorla bitti ve Galatasaray şampiyon oldu.