Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş kazandı, zirve karıştı. Kartal, haftanın maçında lider Galatasaray’ı 3-1 yendi. Beşiktaş ile beraber lig ikincisi Fenerbahçe de bu sonuca çok sevindi. Vodafone Park’taki gelenek, Beşiktaş’ın 1-0 geriye düşmesine rağmen değişmedi.
Maça iyi başlayan Galatasaray oldu. 20’inci dakikada sarı-kırmızılılar, Icardi ile öne geçti. Organize atakta Oliveira’nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Rashica’nın ortasında, Arjantinli futbulcu, klas bir vuruşla ağları havalandırdı: 0-1. Beşiktaş, 30’da Cenk’in kafa vuruşu ile gole yaklaştı. Siyah-beyazlılar 35’te kornerden gelen topa iyi yükselen Saiss’in kafa vuruşuyla eşitliği sağladı: 1-1. İlk devre 1-1 bitti. 
2. yarı Beşiktaş’ın baskısı ile başladı. 53’te Aboubakar, yakın mesafeden kafa ile çerçeveyi bulamadı. Kamerunlu forvet, iki dakika sonra ise Muslera’ya takıldı.
58’de Muslera, Oliveira’ya topu uzattı. Portekizli’nin dikkatsizliği ile topu kapan Hadziahmetovic, Kartal’ı öne geçirdi: 2-1. 
Son bölümde iki takımda da değişiklikler olurken tempo iyice yükseldi.
87’de Kerem’in vuruşu az farkla auta gitti. 2 dakika sonra Aboubakar ile fırsat yakaladı siyah-beyazlılar... 90+2’de Kerem pozisyonu değerlendiremedi. 90+3’teki kontratakta Aboubakar, Kartal’ı rahatlatan isim oldu: 3-1. Maç böyle bitti.Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde Fenerbahçe’den sonra Galatasaray’ı da devirdi. Aslan ise iki haftada 5 puan kaybetti ve şampiyonluk yolundaki avantajını yitirdi.