Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kalite işte böyle bir şey... Boşuna taraftar uğruna şarkılar söylemiyor. Yıllar sonra bu sezon “Mauro Icardi” ile anılacak. Galatasaray için artık şampiyonluk sadece 1 maç uzakta ve bu sezonun şüphesiz sembol ismi de Arjantinli yıldız olacak. 
Golleri ve tarzı ile taraftarın sevgilisi olan Icardi, Sivasspor maçında yine kalitesini konuşturdu. Her iki yarıda attığı gollerle takımı sırtlamaya devam etti. 
Galatasaray büyük tartışmalara sebep olan ilk maçın rövanşında da rakibine acımadı. Rıza Çalımbay yönetiminde Nef Stadı’na eksikler ve son dönemdeki yenilgiler nedeniyle sıkıntılı gelen Sivasspor için tehlike çanları yüksek sesle çalmaya başladı. 
13’te Kerem’in harika pasında Icardi tek dokunuşla ağları havalandırdı ve perdeyi açtı: 1-0.
33’te Kerem’den aldığı şık pası Icardi kaleye vurmak yerine tekrar ona vermek isteyince pozisyon harcandı. Robin’in Torreira’ya sert faulüne sarı-kırmızılılar kırmızı bekledi ama hakem sarı çıkardı. 
İkinci yarı Rıza Çalımbay erken müdahalelerle fizik gücünü eline almak istedi. Galatasaray’da takım savunması üst düzeydeydi. Aslan rakibine pozisyon bile vermedi. 63’te yine Icardi çok büyük golcü olduğunu gösterdi. Boey’in ortasında iyi yükselen Arjantinli yakın direğe topu gönderdi ve Ali Şaşal’ı çaresiz bıraktı: 2-0. Galatasaray rahat bir galibiyet alarak son iki haftaya 5 puan önde girdi. Cim-Bom haftaya Ankaragücü’nü yenerse şampiyon olacak.