Nevzat Dindar

Nevzat Dindar

nevzat.dindar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray haftanın maçında Başakşehir’i tek golle yenerek şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj sağladı. En yakın rakibi Fenerbahçe’nin Giresun’daki sürpriz puan kaybının ardından Cim-Bom fırsatı geri çevirmedi ve kritik maçı kazanarak aradaki puan farkını yeniden 5’e çıkardı. 
Galatasaray bu galibiyetle son iki haftadaki ölü toprağını üzerinden attı. Aslan’a altın değerindeki 3 puanı Icardi’nin penaltısı getirdi. Nef Stadı’ndaki kritik galibiyet sonrası şampiyonluk şarkıları yüksek sesle söylenmeye başladı. 
Maçın başında Mertens ile gole yaklaştı sarı-kırmızılılar. Galatasaray daha sonra da Torreira ve Oliveira ile net fırsatları değerlendiremedi. Başakşehir’in ilk girişimi ise Deniz’le oldu. Aslan’da sonraki bölümde ise Kerem iki kez pozisyona girdi. 
Galatasaray aradığı golü ilk yarı sonunda buldu. 45+7’de Oliveira’nın ortasında Deniz’in koluyla müdahalesi VAR’da incelendi ve penaltı verildi. Icardi sert bir şutla Aslan’ı öne geçiren vuruşu yaptı: 1-0. 
60’ta Başakşehir’de Deniz’in füzesini Muslera çıkardı. 77’de Zaniolo ile ikinci gole yaklaştı sarı-kırmızılılar ancak İtalyan yıldız beklenen vuruşu yapamadı. Maçın son bölümünde iki hocadan üst üste hamleler geldi ama sonuç değişmedi. Galatasaray 1-0 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne devam etti.