Haberin Devamı

Galatasaray en zor virajı kayıpsız döndü. Kasımpaşa’yı deplasmanda 4-3 yenen Aslan, 18. maçından yenilmeden ayrıldı, üst üste 11. karşılaşmasını kazandı ve şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyet aldı.
7 golün atıldığı maçta iki kez öne geçen ama 78’de de geriye düşen sarı-kırmızılılar ayağa kalkmasını bildi. Icardi resmen maça damgasını vurdu. Arjantinli 2 kez kafayla ağları havalandırdı, kendi kalesine de attı, penaltı da kaçırdı. Ne var ki final sahnesinde Carlos Vinicius vardı. 90. dakikada sahneye çıkan Brezilyalı forvet Galatasaray’a galibiyeti getiren golü attı. Bu gol Mitroğlu’nun Akhisar’a attığı golü anımsattı! Belki de dün 90’da gelen gol, şampiyonluğu getiren gol olacak.
Maçta perdeyi Mertens açtı. 27’de ceza sahası dışından plaseyle ağları havalandırdı Belçikalı.
Ancak 34’deki karambolde Icardi topu kendi kalesine attı: 1-1.
İkinci yarıya Galatasaray golle başladı. Icardi 48’de sahneye çıktı. Arjantinli forvet, Mertens’in ortasında düzgün bir kafa vuruşuyla Aslan’ı yeniden öne geçirdi: 1-2.
57’de Aytaç Kara’nın füzesiyle skora yeniden denge geldi: 2-2. Ceza sahası dışından yapılan sert vuruşta Muslera çaresiz kaldı.
78’de Costa ile Kasımpaşa öne geçti: 3-2. Bununla birlikte maç adeta yeniden başladı.
81’de Zaha düşürüldü ve Winck atıldı. Icardi penaltıyı kaleciye nişanladı.
83’te yine Icardi, Ziyech’in ortasında iyi yükseldi ve kendisini affettirdi: 3-3.
86’da Torreira net pozisyonu harcadı. 90’daki karambolde Vinicius, Icardi’nin direkten dönen topunu kaleye yolladı, son sözü söyledi: 3-4.