Tenis Novak Djokovic skandalı! Sırplar harekete geçti

Novak Djokovic skandalı! Sırplar harekete geçti

27.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık’ta yarı finale çıkan Djokovic’in babasının, oğlunun maçı sonrası Ruslarla bir aradalığı batıda ‘Skandal’ şeklinde gündeme taşındı. Sırplar, geçen sene turnuvaya katılımı engellenen tenisçiye bu kez babası üzerinden saldırıldığı yorumunu yaptı.

Novak Djokovic skandalı Sırplar harekete geçti

Melbourne’deki dev turnuvaya geçen sene kovid19 ile ilgili tutumu nedeniyle kabul edilmeyen ve bu durumu büyük yankı uyandıran Novak Djokovic, bu sene işlerin normal seyrettiği bir süreçte bir anda yeniden kort dışındaki bir konuyla gündeme taşındı. Sırp tenisçi çeyrek finalde Rus Andrey Rublev’i yenerek yarı finale çıkarken, bu maçın ardından babasının ‘Rusya tavrı’ nedeniyle gözlerin üzerine çevrilmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Djokovic-Rubley maçının sonrasında Srdjan Djokovic bir grup taraftarın toplandığı Melbourne Park’ta, üzerinde Rusya Devlet Başkanı’nın resminin de bulunduğu bu ülkenin bayrağını açan bir grupla birlikte poz verdi.

Novak Djokovic skandalı Sırplar harekete geçti

‘Yaşasın’ mesajı

Grubun sosyal medyada yayınlanan videosunun çekimine katılan baba Djokovic’in ‘Yaşasın Ruslar’ ifadelerini kullandığı belirtildi. Gelişmeler Britanya medyasında ‘Novak Djokovic’in babası, Putin destekçileriyle poz verirken görüntülendi’, Avustralya medyasında ‘Skandal’ ifadeleriyle haberlere konu edildi.

Rusya ve Belarus simgelerinin kullanılmasını turnuva başlarken yasaklamış olan Avustralya Açık yönetimi de yaşananların ardından ‘Küçük bir grup uygunsuz bayrak ve semboller sergilemiştir. Oyunculara ve takımlarına bayraklar ve sembollerle ilgili turnuva politikası hakkında bilgi verilmiş ve aksama potansiyeli olan her türlü durumdan kaçınmaları gerektiği hatırlatılmıştır’ açıklamasını yayınladı.

Haberin Devamı

‘Baskı oluşturuluyor’

Bu açıklamayı ‘Djokovic’e uyarı’ şeklinde yorumlayan Sırp medyasında “Novak’a bu kez babası üzerinden saldırıyorlar”, “Avrupa ve Avustralya medyası Novak’ın turnuvada şu ana kadarki müthiş performansını konuşmak yerine ‘skandal’ haberciliği yapıyor. Yarı final maçı öncesinde Djokovic üzerinde baskı oluşturuluyor” ifadeleri kullanıldı.